16/10/2012 | Yazar: Murat Köylü

ILGA Avrupa tarafından her sene düzenlenen ILGA Avrupa Konferansı’nın on altıncısı 18 Ekim Perşembe günü İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin’de başlıyor.

Dublin’de ILGA Avrupa Toplantıları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ILGA Avrupa tarafından her sene düzenlenen ILGA Avrupa Konferansı’nın on altıncısı 18 Ekim Perşembe günü İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin’de başlıyor.
 
Dublin, Konferans öncesinde 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Avrupa Ağı Toplantısı’nın da ev sahibi olacak Konferansın açılış konuşmasını yapacaklar arasında İrlanda Başbakan Yardımcısı Eamon Gimore ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks yer alıyor. İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins de bir destek mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Higgins mesajında kriz dönemlerinin ayrımcılığa ve sosyal dışlamaya bahane edilmemesi gerektiğini söyledi. 
 
Bu sene on altıncısı gerçekleşecek “Zorlu Ekonomik Dönemlerde LGBTI Haklarını İlerletmek” temalı Konferans’a kırkın üzerinde Avrupa Konseyi ülkesinden iki yüzden fazla LGBT örgütü temsilcisinin katılması bekleniyor.  18-21 Ekim tarihleri arasındaki buluşmanın organizasyonunu ILGA Avrupa ile birlikte GLEN, BelongTO, LinC gibi birçok İrlandalı sivil toplum örgütü** paylaşıyor.
Konferans, ekonomik krizden en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden biri olan İrlanda’da gerçeklemesi açısından da ayrı bir önem taşıyor.   
ILGA Avrupa’nın yeni yönetim kurulu ve tüzük değişikliklerinin de oya sunulacağı Konferans’ın ayrıntılı programına buradan erişebilirsiniz.
 
“Avrupa Ağları Toplantısı”
ILGA Avrupa üyesi örgüt temsilcileri, Konferans’ın hemen öncesinde, 16-17 Ekim tarihlerinde “Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Katılım Ağları Toplantısı”nda bir araya gelerek ayrımcılıkla mücadele ve savunuculuk öncelikleri  ile şekillenen ulusal politikaları tartışacaklar.
ILGA Avrupa üyesi Kaos GL’nin de katılacağı “Avrupa Ağları Toplantısı”nda AB’ye üye ve aday ülkelerde, özellikle çalışma ve eğitim hayatı ile sağlık alanında yaşanılan sorunlar ele alınacak;  yaşanılan yasal ve fiili “sıkışıklığı” aşmak için olası stratejiler ve yöntemler üzerinde durulacak.
1978’de kurulan ILGA’nın* Avrupa bölgesi kuruluşu olan ILGA Avrupa, bölgedeki ülkelerde çalışma yürüten LGBT organizasyonlarının oluşturduğu bir “şemsiye sivil toplum örgütü”.  ILGA’dan farklı olarak 1996’da resmi varlık kazanan ve şu an kırk dört Avrupa ülkesinden 355 örgütün üye olduğu ILGA Avrupa’nın merkezi Brüksel’de bulunuyor. 1997’den bu yana Avrupa Konseyi’nde “katılımcı statüsü” sahibi olan ILGA Avrupa, 2006 yılından bu yana da Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Danışmanı olarak çalışmalarını Birleşmiş Milletler düzeyinde de pekiştirmiş durumda.   
 
* Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam