26/03/2010 | Yazar: Erkan Altay

Haydar Dümen için ağır suçlamalar öne sürüldü.

Dümen’i Ortaya mı Çıkıyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Haydar Dümen için ağır suçlamalar öne sürüldü. Özellikle vajinusmus tedavisi için hastalardan binlerce avro para aldığı, birçoğunun tedavisini sağlayamadığı gibi tıp eğitimi olmayan eşinin de vajinusmus hastası kadınlara müdahalede bulunduğu iddia edildi.
 
ATV kanalında 25 Mart Perşembe gecesi Mehmet Ali Önel tarafından hazırlanan DEŞİFRE programında seks doktoru olarak bilinen Dümen için öne sürülen suçlamalar ağır boyutlarda.
 
Özellikle Dümen’in tedavi ettiğini iddia ettiği hastaların ifadeleri ile yola çıkılan TV programında hastalardan seans başı en az 3 bin avro para alındığı fakat hiçbir şekilde tedavinin başarılı olmadığını süren 100’lerce kişi olduğu belirtildi. Aynı şekilde hastalar, paralarını verdikten sonra muayene ortamında ilişkiye girmeye de teşvik edildiklerini öne sürdü. Haydar Dümen’in eşinin hastaların bekâretini ‘parmaklama’ yöntemi ile aldığı da dikkat çeken suçlamalardan oldu. Paralarını kaptıran hastaların hiçbir şekilde Dümen’e ulaşamadıklarının da belirtildiği programda iddialar ‘Dümen’ tarafından reddedildi.  
 
Her vajinusmus hastasını tedavi ettiğini öne süren Dümen, iddiaları yalanladı. Binlerce torunu olduğunu süren ‘seks’ doktoru yüksek para aldığını laf aralarında kabul etse de kesinlikle tedavi olamayan hastalarının olmadığını ve yalan söylendiğini belirtti. Uyguladığı tedavi yöntemini neden bilimsel literatüre kazandırmadığı sorusuna ise, gerek olmadığını söyleyerek net bir cevap vermekten kaçındı.
 
Hastalar: “Yalan Söylüyor’’
 
Konu ile ilgili Kaos GL’ye konuşan Dümen’in hastalarından H.L. (36), “Tamamen yalan söylüyor. Vajinusmus tedavisi için bizden 3 bin avro aldı. Uyuşturucu bir şey verdi. Ama hiçbir işe yaramadı. Bir daha da kesinlikle kendisine ulaşamadık. İnsanların suratına bakarak yalan söylemeye utanmıyor mu? Yetkililer neden buna sessiz kalıyor. Bir de bu insan hâlâ gazetede yazabiliyor.” diyerek iddialara destek verdi.
 
Haydar Dümen hâlâ Posta gazetesinde yazarak insanların cinsellik hakkındaki sorularını cevaplandırıyor. İddialar ile ilgili olarak Posta gazetesinin Dümen’e nasıl bir yaptırımda bulunacağı merak konusu olmaya devam ediyor.
 


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam