30/11/2013 | Yazar: Berna Köse

Dünya AIDS Günü için bu yıl Ankara’da düzenlenecek olan etkinlikler arasında ANKA’nın kurdele dağıtma etkinliği, Pembe Hayat’ın belgesel gösterimi ve ODTÜ LGBTİ Dayanışması ve ODTÜ Amatör Fotoğrafçılık Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği parti var.

Dünya AIDS Günü’nde Ankara’da Neler Var? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dünya AIDS Günü, her yıl 1 Aralık günü Edinilmiş Bağışıklık Yetmezliği Sendromu AIDS’e ilişkin bilincin yükseltilmesi, AIDS’ten ötürü hayatını yitirenleri anmak ve onları onurlandırmak amacıyla dünya çapında kabul edilmiştir.
 
Bu yıl Ankara’da düzenlenecek olan etkinlikler arasında ANKA’nın kurdele dağıtma etkinliği,
Pembe Hayat’ın belgesel gösterimi ve ODTÜ LGBTİ Dayanışması ve ODTÜ Amatör Fotoğrafçılık Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği parti var.
 
ANKA, bu sonbaharda bir araya gelen bir oluşum. Pazar gününe denk gelen 1 Aralık’ta Yüksel Caddesi’nde saat 16.00’da insanları bilinçlendirmek amacıyla kırmızı kurdele kesip dağıtacaklar. Kırmızı kurdele, HIV+ bireylerle dayanışma amacıyla takılıyor.
 
Pembe Hayat da Sarkaç Kafe’de (Bayındır 2 Sokak, Meşrutiyet Mahallesi, No: 62 Kızılay) saat 18.00’de belgesel gösterimi yaparak AIDS hakkında farkındalığı artırmayı amaçlıyor.
 
Onların ardından saat 21.00’de Deppo’da (Mithatpaşa Caddesi No: 62 Kızılay) ODTÜ LGBTİ Dayanışması ve ODTÜ Amatör Fotoğrafçılık Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği parti var. Partinin şarkı listesi ODTÜ LGBTİ Dayanışması tarafından hazırlandı. Ayrıca partiye gelenlere ücretsiz prezervatif dağıtımı da yapılacak. Partiye giriş ücreti 10 TL olup bilete bir shot dahil olacak. Gece boyunca bütün shot’lar 5, bira ise 7 TL olacak. Partiden elde edilecek gelir HIV+ bireylere destek olmak amacıyla kullanılacak.
 
Siz de AIDS hakkında daha fazla bilgi almak ve HIV+ bireylerle dayanışmak isterseniz gün boyunca bu etkinliklere katılabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret