23/09/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Bugün 23 Eylül Biseksüel Görünürlük Günü. kaosGL.org okurları için bugüne özel hazırladığımız mini albümle bu bi+ onura şahitlik edebilirsiniz.

Dünya’dan Bi+ albüm Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bugün 23 Eylül Biseksüel Görünürlük Günü.
Birden fazla cinsiyete çekim duymak anlamına gelen biseksüel terimi kişinin hem kendi cinsiyetinden insanlara hem de diğer cinsiyetlere ilgi duyması şeklinde de tanımlanıyor.
Avrupa’da şemsiye bir terim olarak kullanılan biseksüel terimi bugün, dünyada biseksüel aktivistler tarafından onurlandırılıyor.
kaosGL.org okurları için hazırladığımız mini albümle bu onura şahitlik edebilirsiniz.

“Yüzde yüz biseksüel”

San Diego, Kaliforniya’da Temmuz 1998 tarihli bu fotoğraf, “% 100 Biseksüel, % 100 Queer”iz diyor.
dunya-dan-bi-album-1-1

“Kararlı Bi”

Bu fotoğraf, Amerika Birleşik Devletleri, New York kenti, Haziran 1992 tarihinden. Efrain Gonzalez'in yakaladığı bu an biseksüellerin “kararsız” olduğu iddiası
dunya-dan-bi-album-1-2

“Bi Yolu”

Biseksüel Kaynak Merkezi’nin arşivinden olan bu fotoğraf Massachusetts, Boston’dan. 1990 yılını ölümsüzleştiren bu an “Queeriz, buradayız” diyor.
dunya-dan-bi-album-1-3

Bifobi kalkanı

Uluslararası Lezbiyen ve Eşcinsel Özgürlük Günü’nden San Francisco’dan bir fotoğraf daha. 24 Haziran 1984 tarihli bu anı Arlene Krantz kayda geçirdi.
dunya-dan-bi-album-1-4

Bonus: Biseksüeller vardır

Türkiye’den bir fotoğraf. Dünyada ve Türkiye’de LGBTİ+ mücadelesi içinde biseksüel aktivizmi hakkında daha fazla bilgi için Kaos GL Derneği’nin yayımladığı “Bi+seksüeller Burada!” broşürünü okuyabilirsiniz.
dunya-dan-bi-album-1-5
Bu yazıda yer alan dünyadan biseksüel fotoğrafların kaynağı için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam