24/06/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Futbol dünyasının en üst düzey yönetim organı FIFA, Dünya Kupası maçında atılan homofobik tezahüratların ‘belli bir bağlamda aşağılayıcı olmadığına’ karar verdi.

Dünya Kupası’nda homofobik tezahürata cezasızlık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Futbol dünyasının en üst düzey yönetim organı FIFA, Dünya Kupası maçında atılan homofobik tezahüratların “belli bir bağlamda aşağılayıcı olmadığına” karar verdi.
 
13 Haziran’da oynanan Meksika-Kamerun maçında Meksikalı taraftarların homofobik tezahüratları Kamerunlu kaleciyi hedef aldı. Meksika takımının teknik direktörü Miguel Herrera da tezahüratın “o kadar da kötü olmadığını” belirterek taraftarları savundu.
 
Futbolda ayrımcılıkla mücadele eden FARE adlı örgütün homofobik olarak nitelediği “puto” tezahüratı, FIFA’nın dün aldığı kararla cezasız kaldı.
 
Kararın hayal kırıklığı yarattığını ifade eden FARE’nin Dünya Kupası maçları boyunca raporladığı ırkçı tezahüratlar da FIFA tarafından incelenecek.
 
FIFA, Dünya Kupası etkinlikleri ve sonrasında cinsiyet, ırk, etnik köken, cinsel yönelim, din ya da sınıf temelli ayrımcılığa karşı duracağını açıklamıştı.
 
İlgili haber:
 

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam