09/09/2009 | Yazar: Engin Pala

Hukuktan internete, siyasetten spora, Hindistan, Belçika, Uganda, Avustralya, ABD ve Portekiz’den LGBT başlıklarını Engin Pala derledi.

Eşcinselliğin ‘dekriminalizasyon’u kararı için geri sayım sürerken Hint hükümeti olumlu sinyal veriyor...
NDTV televizyonunun Bakanlar Kurulu toplantısından edindiği bilgiye göre Hint hükümeti, Delhi Yüksek Mahkemesi tarafından 2 Temmuzda tarihinde alınan ve eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması kararına uyacağını bildirdi. Birçok siyasi ve dini muhalif tarafından eleştirilen girişimle ilgili, 14 Eylülde Yargıtay’ın onama veya red kararı belirleyici olacak.

Belçikalı bakan bir TV programında coming out’unu yapt
ı...
Flaman hükümetinde göçmen işleri ve eğitimden sorumlu bakan Pascal Smet, bir televizyon programında gey olduğunu açığa vurdu. Röportaj sırasında ‘ironik olmakla birlikte, kendi himayesinde Belçika Kızıl Haç’ının kan bağışı kampanyasının rozetini taşıdığını ancak gey olduğu için kendisinin kan veremediğini söyledi.
 

Uganda’da politikacılar bel altı vuruyor...
ÜlkeninCumhurbaşkanı Museveni, 2011 seçimlerinde kendisine en zorlu rakip olması beklenen muhalefet lideri Olara Otunnu’nun ‘gey ve aynı zamanda HIV Pozitif’ olduğunu iddia etti. İktidarı ele geçirmek için her yolun mubah sayıldığı Uganda’da yapılan bu siyasi karalama kimseyi şaşırtmadı!
 
Dünyanın ilk trans tanışma sitesi Hindistan’da açıldı...

Tamil dilinde ‘saygın kadın’ anlamına gelen "Thirunangai" isimli site, 200.000 (erkekten-kadına) trans’ın yaşadığı ülkedeki önemli bir ihtiyaca cevap vereceğe benziyor.
 
Avustralya rugby milli takımı homofobiye karşı eylemde...



Avustralya rugby milli takımımedya karşısında verdikleri demeç ve çok net mesajlar içeren fotolarla ayrımcılığa karşı mücadeleye desteklerini göstermiş oldular.
 

Vermont Eyaleti’ni ilk kutlayan dondurmac
ı Ben & Jerrry’s oldu...



Gey evliliğin yasalaşarak geçen hafta yürürlüğe girdiği beşinci Amerikan eyaleti Vermont’a özel paketinde gökkuşağı altında smokinli bir gey çift kullanan şirket, 30 yıldır her türlü eşitlikten yana olduklarını bildirdi. 
 






Portekiz Cumhurbaşkanı’ndan, veto tehdidi...

Sağcı Silva, sosyalist hükümetin, sivil birlik paktıyla bağlı çiftlere, evli olanlarla aynı hakları tanımak için hazırladığı tasarıya karşı duruyor. Komşusu İspanya’nın aksine, güçlü Katolik geleneğe sahip Portekiz’in, hâlâ toplumsal ilerleme konusunda isteksiz olduğu görülüyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret