01/04/2008 | Yazar: Erdal Matur

Emre Görücü ve Müge Atala hazırladığı "Dünya Çapında Eşcinsel Öğrenci Toplulukları Raporu" yayınlandı.

Emre Görücü ve Müge Atala hazırladığı "Dünya Çapında Eşcinsel Öğrenci Toplulukları Raporu" yayınlandı. İnternetten okuyabileceğiniz rapor ‘burada eşcinsel topluluğu kurulamaz’ diyen ODTÜ Rektörü Ural Akbulut’un doktorasını yaptığı üniversitenin öğrenci topluluğu hakkında da bilgi veriyor. Erdal Matur’un haberi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Grubu’ndan Emre Görücü ve Müge Atala'nın hazırladığı "Dünya Çapında Eşcinsel Öğrenci Toplulukları Raporu" yayınlandı. Rapor Amerika'dan Güney Afrika'ya, Britanya'dan İsrail'e birçok ülkenin LGBT toplulukları hakkında özet bilgiler ile iletişim adreslerini içeriyor.

Amerika'nın en iyi üniversitelerindeki toplulukların yapısı ve etkinlikleri hakkında ayrıntılı bilgi de sunan rapor Amerikan liselerindeki resmi lgbt kulüplere geniş yer veriyor ve Kaliforniya eyaletindeki kulüplerin listesini örnek olarak gösteriyor.

Rapor ayrıca, geçtiğimiz sene Bilgi Üniversitesi’nde ilk resmi LGBTT topluluğunun kurulması üzerine ‘Böyle bir şey bizim kriterlerimize uymaz. İzin vereceğimizi zannetmiyorum. Çünkü kulüplerin topluma yararlı aktiviteler olmasına dikkat ediyoruz. Her türlü kulüp kurulmuyor" açıklamasında bulunan ODTÜ Rektörü Ural Akbulut’un doktorasını yaptığı üniversitenin öğrenci topluluğu hakkında da bilgi veriyor.

Raporu aşağıdakii linkten okuyabilirsiniz.

www.kaosgl.com/Dunya_Capinda_LGBT_Ogrenci_Topluluklari_Raporu.pdf

www.kaosgl.com/ABD_Universiteleri_Escinsel_Topluluklari_Listesi.pdf

*Muhabirimizin diğer haberleri:

[[ODTÜ’lüler eşcinsel öğrenci topluluğu istiyor]]

[[ODTÜ’de kadın ve eşcinsel filmleri]]



Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret