18/07/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Sabah gazetesinde 30 yıl önce yayınlanan Duygu Asena-Attila İlhan röportajında ‘eşcinsellik’ nasıl geçiyor?

Duygu Asena, Attila İlhan ve eşcinsellik Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sabah gazetesinde 30 yıl önce yayınlanan Duygu Asena-Attila İlhan röportajında ‘eşcinsellik’ nasıl geçiyor?

Tarihte bugünün haberi Şair Attila İlhan’ın Yazar Duygu Asena’ya verdiği bir röportaj. 30 Yıl önce bugün Sabah gazetesinde yayınlanan röportaj “Bana eşcinsel hatta casus bile dediler” başlığını taşıyor.

Röportajda Duygu Asena Attila İlhan’a soruyor: “Attila bey eleştirilere aldırmıyorsunuz ama, eşcinsellikten tutun da casusluğa kadar pek çok şeyle suçlandınız. Bunlar karşısında ne yapıyorsunuz?”

Attila İlhan cevap veriyor: “Eşcinsellik konusunu gündeme getirdim adımı eşcinsele çıkardılar. Solun ilk eleştirilerini yaptığım zaman casus dediler. Şimdi artık bu tür söylemlere aldırmıyorum.”

Kalp kırıyor

Röportajda eşcinselliğin bir suçlama olarak ifade edilmesi kalp kırıyor. Yine de röportajın 30 yıl öncesinde yapıldığını ve LGBTİ+ aktivizminin günümüzdeki kadar etkili olmadığını, bugün hareketin elde ettiği kazanımların o tarihlerde olmadığını hatırlatmakta yarar var.

Attila İlhan’ın “eşcinsel” gündemleri hakkında Attilâ İlhan ve eşcinsellik - Hepimizin başı sağolsun mu?! ve Attila İlhan fenomeni-I yazıları ilginizi çekebilir.


Etiketler: medya
İstihdam