07/11/2007 | Yazar: Kaos GL

17 Ağustos gecesi Bursa'da transeksüel Ece Uçele’yi bıçaklayarak öldüren 59 yaşındaki Mustafa İrcan'ın yargılanmasına başlandı. İrcan savunmasında ‘Olay günü sabaha karşı saat 04.30'da evime giderken travestiler karşıma çıktılar. Bana sataştılar. Kendilerine, ‘sizinle işim olmaz’ dedim. Bunun üzerine gözüme biber gazı sıktılar. Ben de kendimi korumak için belimdeki bıçağı çıkartıp rastgele salladım’ dedi.

Ece’nin cinayetinde ömür boyu hapis istemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 17 Ağustos gecesi Bursa'da transeksüel Ece Uçele’yi bıçaklayarak öldüren 59 yaşındaki Mustafa İrcan'ın yargılanmasına başlandı. İrcan savunmasında ‘Olay günü sabaha karşı saat 04.30'da evime giderken travestiler karşıma çıktılar. Bana sataştılar. Kendilerine, ‘sizinle işim olmaz’ dedim. Bunun üzerine gözüme biber gazı sıktılar. Ben de kendimi korumak için belimdeki bıçağı çıkartıp rastgele salladım’ dedi.

KAOS GL

17 Ağustos gecesi Bursa'da transeksüel Ece Uçele’yi bıçaklayarak öldüren 59 yaşındaki Mustafa İrcan'ın yargılanmasına bugün (5 Kasım) başlandı. Hakkında ömür boyu hapis cezası istenen İrcan, "Gözüme biber gazı sıktığı için onu öldürdüm" derken, mahkemede tanık olarak dinlenen transeksüeller, "Mustafa, arkadaşımıza birlikte olmak için 20 YTL teklif etti. Ece parayı az bulup teklifi kabul etmeyince canından oldu. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı" dediler.



Merkez Osmangazi İlçesi Yalova yolunda 17 Ağustos gecesi işlenen cinayette, cinayetten hüküm giydikten sonra ‘Rahşan Affı’ olarak bilinen aftan yararlanıp tahliye olan Mustafa İrcan, Ece Uçele adlı transeksüeli bıçaklayarak öldürmüş, kendisine engel olmak isteyen 19 yaşındaki arkadaşını ise yaralamıştı. Emniyet Müdürlüğünde verdiği ifadede, cinayeti birlikte olmak isteği Ece Uçele'nin, teklif ettiği 20 YTL'yi az bulması nedeniyle işlediğini itiraf eden zanlı çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konmuştu. Hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘adam öldürmek’ ve ‘adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlarından dava açılan Mustafa İrcan'ın yargılanmasına başlandı.

Çıktığı ilk duruşmada Ece Uçele'yi gözüne biber gazı sıktığı için öldürdüğünü, arkadaşını ise kendisine engel olmak isterken kaza sonucu yaraladığını belirten bir çocuk babası İrcan, "Ben pazarcılık yaparak geçimi sağlıyorum. Olay günü sabaha karşı saat 04.30'da evime giderken travestiler karşıma çıktılar. Bana sataştılar. Kendilerine, ‘sizinle işim olmaz’ dedim. Bunun üzerine gözüme biber gazı sıktılar. Ben de kendimi korumak için belimdeki bıçağı çıkartıp rastgele salladım. Kime vurduğumu bilmiyorum. Daha sonra Abdullah Uçele'yi öldürüp, arkadaşı olan Hamdullah Çelik'i de yaraladığımı öğrendim" dedi.

Mahkeme heyeti yargılamayı Aralık ayına ertelerken, sanığın tutukluluk durumunun devamına karar verdi.

Kaynak: DHA, Vatan, 5 Kasım 2007


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam