15/05/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Yazar Belma Fırat, 26 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da "Queer Felsefe ve Edebiyat" üzerine konuşacak.

“Edebiyatın estetik mekânında farklı türden bir hakikati konuşacağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yazar Belma Fırat, 26 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da "Queer Felsefe ve Edebiyat" üzerine konuşacak.

İllüstrasyon: Sapna Satyanarayana

Kaos GL Derneği’nin bu yıl on üçüncüsünü düzenlediği Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın jüri üyelerinden yazar Belma Fırat, 26 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da "Queer Felsefe ve Edebiyat" üzerine konuşacak.

Belma Fırat söyleşide nelere değineceğini KaosGL.org okurları ile paylaştı. Cinsellik tertibatını sorunsallaştıran edebiyat eserleri üzerine konuşacağını belirten Fırat, cinselliğe dair hakikatin kurgusal boyutunun edebiyattaki yansımasını ele alacak.

Kurgunun dışında kalan hakikat

Belma Fırat, “Söyleşide Foucault’nun, cinsel öznenin ve toplumsal cinsiyetin tarihsel bir kurgu olduğu yönündeki düşüncesi ile toplumsal cinsiyetin siyasi ve kültürel olarak üretilmiş olduğunu ifade eden Judith Butler’a yakın duracağız. Cinsiyet kurgusunu, ifadesini esas olarak kurguda bulan edebiyatın estetik mekânında, yazarın farklı türden bir hakikati dile getirme imkânından ve hatta yetkisinden söz edeceğiz” dedi.

Belma Fırat’ın Ankara’da bulunan Babil Kültür Sanat Evi’nde 26 Mayıs Cumartesi günü saat 15:00’te başlayacak olan "Queer Felsefe ve Edebiyat" başlıklı söyleşisine dair tüm ayrıntılar için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Belma Fırat hakkında

Yazarın Kaos GL’nin Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda ödüle değer bulunan öyküleri ile çeşitli derleme kitap ve dergilerde yer alan öykülerinin bulunduğu ilk kitabı “Alışın, Burdayız”ı, hizaya sokulmak istemeyenleri anlattığı “Kuyuda” isimli öykü kitabı izlemişti. Tüm kitapları NotaBene tarafından yayınlanan Fırat’ın son kitabı “Bugün Anne Gibi Değilim” inşa edilen cinsiyeti, kadınlığı sorgulayan öykülere yer veriyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam