16/08/2011 | Yazar: Anıl Üver

En sevilen çocuk dizilerinden Susam Sokağı karakterleri Edi ile Büdü evlensinler mi?

Edi ile Büdü’nün Evlenmesi İçin Binlerce İmza Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
En sevilen çocuk dizilerinden Susam Sokağı karakterleri Edi ile Büdü evlensinler mi?
Susam Sokağı’nın sevilen karakterleri Edi ile Büdü’nün evlenmelerine yönelik talebe, dizinin yayıncıları olumlu bakmıyor.
 
Eşcinsel evliliklerinin temmuz ayı sonundan beri yasallaştığı New York’ta, uzun zamandan beri tartışılan konu tekrar alevlendi. Şikago’lu Lair Scott ise internet üzerinden imza kampanyası ile oy toplayarak iki kuklanın evlenmelerine destek toplamaya çalışıyor: “Susam Sokağı yayıncılarından saygısız veya yakışıksız birşey istemıyoruz. ‘Farklı’ olanalara karşı toleranslı olmayı öğrenelim ve öğretelim”. Susam Sokağı yapımcıları ise bu öneriye sıcak bakmıyorlar.
 
Şu an itibariyle “Susam Sokağı’nda Edi ile Büdü Evlensinler” (Let Bert and Ernie get married on Sesame Street)  adlı kampanyanın 9.000 destekçisi bulunmakta. Scott’ın hedefine ulaşması için daha 11.000 destekçiye ihtiyacı var.
 
“Edi ile Büdü sadece kukla”
Susam Sokağı yapımcıları ise bu fikre karşı olduklarını yaptıkları bir basın açıklamasında dile getirdiler: “iki erkek insan karakter olarak betimlenmelerine karşın, onlar sadece kuklalar ve cinsel yönelimleri yoktur.” Böylelikle yapımcılar Susam Sokağı başkanı Gary Knell’in 2007 yılında yapmış olduğu açıklamayı tekrarlamış oldular: “Edi ile Büdü ne eşcinsel ne de heteroseksüeldir. Onlar sadece kukladırlar ve belden aşagıları yoktur.”
 
Edi ile Büdü 40 yıl önce Susam Sokağı’nın yaratıcısı Jim Henson tarafından dizayn edilerek hayata geçirilmişti. Bu iki neşeli kukla eynı evi paylaşmaktalar, aynı odada iki yatakta yatmaktalar ve çizgili kazaklar giymekteler, fakat karakter olarak birbirlerinden oldukça farklılar. (Die Standard)
 
İmza kampanyası:
Heberin orjinali:
 

Etiketler: insan hakları, aile
nefret