20/05/2015 | Yazar: Hasan Andreas Atik

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği Edirne’deki sivil toplum kuruluşları ile demokratik bağımsız seçim gözlemciliğini tartıştı.

Edirne’de dezavantajlı grupların seçime katılımı konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşit Haklar İçin İzleme Derneği Edirne’deki sivil toplum kuruluşları ile demokratik bağımsız seçim gözlemciliğini tartıştı.
 
Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafından Edirne RYS Otel’de gerçekleştirilen 7 Haziran seçimlerine dezavantajlı grupların katılımı konulu toplantıya Edirne LGBTİ Çalışma Grubu, Halkevleri, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Edirne Engelliler Derneği ve Edirne Roman Derneği temsilcileri katıldı.
 
Zekiye Şenol ve Nilüfer Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda dezavantajlı grupların seçimlerde maruz kaldığı ayrımcılıklar üzerine konuşuldu ve katılımcılar bağımsız seçim gözlemciliği konusunda bilgilendirildi.
 
30 Mart 2014 yerel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gözlemci raporlarının da paylaşıldığı toplantıda uluslararası standartlarda demokratik seçim gözlemi, dezavantajlı grupların seçme ve seçilme hakları, kadınların, farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine sahip kişilerin, engelli bireylerin ve azınlıkların seçimlere katılımı konuları tartışıldı. Toplantıda bağımsız seçim gözlemcileri seçilip seçim günü yaşanabilecek olumsuzlukları raporlamak için görevlendirildi. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam