13/06/2013 | Yazar: Ezgi Ege

Ege Üniversitesi’nde 4 Haziran’da yaşanan homofobik saldırı öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşlerle kınandı.

Ege Üniversitesi, Kampüste Yaşanan Homofobik Saldırıyı Kınadı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ege Üniversitesi Ziraat Cafe’de C.A. ve arkadaşı G.E. 4 Haziran günü homofobik saldırıya uğradı.
 
Gazetecilik bölümü öğrencisi C.A. olayı şu şekilde aktardı: ”Ben ve arkadaşım kafede oturuyorduk. Karşı masada oturan iki şahıs uzun süre bizi göz hapsine tuttu. Ardından mimik ve davranışlarıyla rahatsız etmeye devam ettiler.  Arkadaşım ve ben gittikçe rahatsız olmaya başlayıp neden baktığını sorduk. Bunun üzerine masaya vurup kalkan Radyo Sinema ve Televizyon öğrencisi “Size mi bakıyoruz lan yavşaklar, ibneler” gibi hakaretlerde bulundu. Ardından bağırarak soda şişesi fırlattı. Masanın altında patlayan şişe bacaklarımızın çeşitli yerlerinde kesikler oluşturdu.”
 
Öğretim Üyeleri de Homofobiye Sessiz Kalmadı
Bunun üzerine C.A. duruma sessiz kalınmaması adına kafede oturanlara seslenerek insanların tepki göstermelerini sağladı. Hukukî süreci başlatan C.A. ve G.E. Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne suç duyurusunda bulundu. Fakülte ve bölüm hocaları dekanlık ile görüşme yaptılar. Üniversitede 10 Haziran tarihinde “Homofobiye Hayır” adı altında bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe öğretim üyeleri de katıldı.
Ege Üniversitesi LGBT topluluğu LeGeBiT’in çağrısıyla dün gerçekleşen ikinci yürüyüşe hem öğrenci, hem de öğretim üyeleri katıldı. Yaklaşık 70 kişinin katılımıyla kampüste gerçekleşen yürüyüş sırasında kafelerde oturanlar alkışlarla, yoldan geçen arabalar da kornalarıyla sık sık yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşün ardından Edebiyat Fakültesi önünde C.A. yaşadıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Böyle bir olayın bir üniversite kampüsünde yaşanmasından dolayı özellikle üzgün olduğunu belirten C.A., homofobiye karşı birlikte yürüyen, eyleme destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret