25/01/2016 | Yazar: Yıldız Tar

Endonezya Eğitim Bakanı Muhammed Nasir, ‘LGBTİ öğrencileri üniversiteden atmalıyız. Ahlaki değerleri korumak lazım’ dedi.

Eğitim Bakanı, LGBTİ öğrencileri üniversiteden atmakla tehdit etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Endonezya Eğitim Bakanı Muhammed Nasir, “LGBTİ öğrencileri üniversiteden atmalıyız. Ahlaki değerleri korumak lazım” dedi.

Endonezya Araştırma, Teknoloji ve Yüksek Eğitim Bakanı Muhammed Nasir, LGBTİ öğrencilerin üniversitelerden atılması gerektiğini söyledi.

Homofobik Bakan, “Korumamız gereken değerlerimiz ve ahlaki normlarımız var. Kampüsler ahlak kurallarının muhafızlığını yapmalı” ifadelerini kullandı.

Nasir’in bu açıklamaları geçtiğimiz hafta Endonezya Üniversitesi Cinsel Araştırmalar Merkezi’nin LGBTİ öğrencilere danışmanlık hizmeti vereceğini açıklamasının üzerine geldi.

Merkez’in reklamları kısa sürede yaygınlaştı. Homofobik ve transfobik tepkiler üzerine üniversite yönetimi, danışmanlık hizmetini reddetti.

Araştırma Merkezi ise bütün saldırılara rağmen akran dayanışma gruplarını savundu. “Endonezya’daki LGBT gençler reddedilme ve ayrımcılık sonucu intihara daha meyilli oluyor. Tabi ki danışmanlık vereceğiz” dedi.

Bakan’ın açıklamalarının ardından homofobi ve transfobi karşıtları imza kampanyası başlattı.

Kampanyada, LGBTİ öğrencileri kampüslerden dışlamanın Endonezya Anayasası’nın “her yurttaş eğitim almakla yükümlüdür” maddesine aykırı olduğu vurgulanıyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret