05/04/2013 | Yazar: Seçin Tuncel

Eskişehir’de bulunan Eğitim Hakkı Derneği ve Kaos GL iş birliğiyle iki gün sürecek etkinlik bu hafta sonu gerçekleşecek.

Eğitim Hakları Derneği’nden Eğitim ve Medya Atölyeleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eğitim Hakları Derneği hafta sonu Eskişehir’de, “Heteroseksist Eğitim” ve “Medya’da LGBT’lerin Temsili” etkinlikleri düzenliyor
 
Eskişehir’de bulunan Eğitim Hakkı Derneği ve Kaos GL iş birliğiyle iki gün sürecek etkinlik bu hafta sonu gerçekleşecek.
 
Etkinliğin ilk günü Kaos GL Eğitim Çalışma Grubundan Yasemin Şafak ve Remzi Altunpolat “eğitimde heteroseksizm” konusunu işleyecek. İkinci gün ise İdil Engindeniz, Ozan Gezmiş ve Seçin Tuncel “medyada lgbt bireylerin temsili” konulu bir sunum yapacaklar.
 
Remzi Altunpolat heteronormatif yapının okul üzerinden kurulumunu, Yasemin Şafak ise eğitimde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığıyla ilgili alanda karşılaşılan sorunlar üzerine konuşacak. Etkinlik Eskişehir Sivil Yerel Oluşum’da, yarın (6 Nisan Cumartesi) saat 13:00’de başlayacak.
 
İdil Engindeniz “öteki’nin kamusal alanı” başlığıyla, LGBT hareketin eğitim alanına müdahillik tarihini de aktaracak. Ozan Gezmiş ve Seçin Tuncel ise “medya okuma” atölyesi ile LGBT bireylerin medya’da görünürlük hallerini değerlendirecek. Bu etkinlik ise  Eğitim Hakkı Derneğinde, 7 Nisan Pazar günü saat 13:00’de başlayacak.
 
Etkinlik için sınırlı katılım olduğundan katılmak isteyenlerin egitimhaklari@gmail.com adresine başvuru yapmaları gerekiyor. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret