12/10/2010 | Yazar: Bulut Öncü

Kaos GL Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır Komisyonu, dün ve bugün Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tanıtım standı açtı. Bir yıldan bu

Eğitim Komisyonu, Cebeci’de İki Günlük Stant Açtı  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır Komisyonu, dün ve bugün Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tanıtım standı açtı.
Bir yıldan bu yana üniversitenin çeşitli bölümlerinde çalışmalar yapan komisyon, bu yıl çalışmalarına hız verdi. Komisyon üyeleri, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde açılan stantta, yapılan çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Komisyon üyelerinden Evren Güvensoy, kaosgl.org’a yaptığı açıklamada, ulaşılamayan yerlerde homofobi (eşcinsellere yönelik nefrete varabilen olumsuz duygu, tutum ve davranışlar) ve transfobiye (travesti ve transseksüellere yönelik önyargı ve nefret) karşı tüm öğrenci topluluklarının içerisinde bulunacağı bir koordinasyon ağı kurmanın önemini belirtti ve “Yapılan çalışmalar kadar, öğrencilerin karar alma mekanizmalarına aktif katılımı da önemli” dedi.

Hayriye Kara ise daha önce Eğitim Bilimleri Fakültesinde açtıkları stantta, sadece iki bölümde seçmeli olarak okutulan Toplumsal Cinsiyet Dersleri’nin, ana ders olması için öğrencilerden talepler geldiğini ve bu konuda çalışmaların yapılacağını söyledi. Kara, faaliyetlere katılmaları için tüm öğrencilere çağrıda bulundu.

Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır Komisyonu üyeleri, önümüzdeki günlerde diğer üniversite ve fakültelerde de çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret