25/04/2014 | Yazar: Erdem Gürsu

Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu Şube LGBTİ komisyonu üyeleri ile Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği aktivistleri dün bir araya geldi.

Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu Çalışmalarına Başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu Şube LGBTİ komisyonu üyeleri ile Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği aktivistleri dün bir araya geldi. Toplantıda komisyonun faaliyetlerine ilişkin dayanışma kararı alındı.
 
Komisyonun önümüzdeki yıl için belirleyeceği yol haritasında öncelikli olarak LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) temalı bir film gösterimi, iç eğitimler ve broşürler var. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı hazırlanan bir önergeyi kabul eden Şube, sonrasında bu önergeyi Eğitim-Sen’in genel kuruluna taşımak konusunda da kararlı.
 
Eğitim-Sen ile Birlikte Farkındalık Çalışmaları
Rehber öğretmenlerin kendilerine danışan diğer öğretmenler ve öğrenciler açısından da LGBTİ alanına yönelik bilgilendirilmesinin önemi toplantıda ayrıca vurgulandı. Komisyonun genel çalışma prensibi için toplantıda ele alınan tavsiyeler ise şöyle: Üyelere yönelik eğitimler, rehber öğretmenlere yönelik özelleştirilmiş çalışmalar, film gösterimleri ve söyleşiler gibi sosyal etkinlikler ve konu ile ilgili uzman kişilerle dayanışarak destek mekanizmaları oluşturmak.
 
LGBTİ’lere yönelik eylem ve basın açıklamaları konusunda da karşılıklı dayanışma kararı alan katılımcılar, bir sonraki toplantıyı 5 Mayıs tarihinde daha geniş katılımlı bir şekilde düzenleyecek. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam