23/09/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Eğitim-Sen LGBTİ Komisyonları yarın yapılacak uyarı grevine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan genel ahlak maddesinin çıkartılması talebiyle katılıyor.

Eğitim-Sen LGBTİ ‘genel ahlaka’ karşı yarın grevde! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eğitim emekçileri demokratik, bilimsel, laik, anadilde, parasız eğitim talebiyle yarın ülke genelinde uyarı grevi yapacak. Eğitim-Sen LGBTİ Komisyonları da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan genel ahlak maddesinin çıkartılması talebiyle meydanlarda olacak.
 
Eğitim emekçileri 4+4+4 uygulaması, öğrencilerin özel okullara, imam hatiplere ve meslek liselerine mahkum edilmesi, rotasyon uygulamaları, siyasi kadrolaşma ve yönetici atamalarındaki keyfî kriterlere karşı yarın Türkiye genelinde greve çıkıyor. Emekçiler, kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim taleplerini bir kez daha yineleyecek.
 
Eğitim-Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş’in çağrısıyla yapılan greve Eğitim-Sen LGBTİ Komisyonları da gökkuşağı bayrakları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan genel ahlak maddesinin çıkartılması talebiyle katılacak, “LGBTİ hakları sendikal haklardır” diyecek.
 
LGBTİ Komisyonları da alanlarda!
Greve ilişkin KaosGL.org’a konuşan Eğitim-Sen 3 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu üyesi Ada Ümmühan Köse, “Bizler yarın kadrolaşma, rotasyon, imam hatip dayatmasının yanı sıra eğitimde heteroseksizm ve cinsiyetçiliğe karşı da iş bırakıyoruz. Komisyon olarak bütün eğitim emekçilerini sokaklara ve iş bırakmaya çağırıyoruz” dedi.
 
Bireylerin kendilerini özgürce ifade edebildiği bir eğitim istediklerini hatırlatan Köse, “LGBTİ komisyonu olarak iki temel talebimiz var: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan genel ahlak gibi muğlak ifadelerin çıkartılması ve LGBTİ haklarının sendikal haklar olduğunun kabul edilmesi. Bunların yanı sıra işyerinde mobbing ve yıldırma politikalarına karşı da alanda olacağız. Muğlak genel ahlak ifadeleri LGBTİ eğitimcilerin aleyhinde kullanılıyor. LGBTİ var oluşu böylece cezalandırılıyor” ifadelerini kullandı.
 
“Bizleri birbirimizin polisi olmaya zorluyorlar”
Komisyondan Aliye Dülger ise, müdürlerin atamasında mülakat yapılması ve objektif olmayan kriterlerle değerlendirilmesini eleştirdi:
 
“Bu durum hepimize performans dayatması olarak geri dönecek. Bu performans ise müdür atamalarındaki gibi objektif olmayan, kişisel görüşlere dayalı bir şekilde ölçülecek. Bizleri birbirimizin polisi olmaya zorluyorlar.”
 
“Kadrolaşma LGBTİ eğitimcileri kötü etkiliyor”
Dülger, atamalardaki keyfiyet ve kadrolaşmanın zor koşullar altında mesleklerini yapmaya çalışan LGBTİ eğitimcileri de yakından ilgilendirdiğini belirtti, “İşin içine mülakat girince kişisel husumetler, heteroseksizm ve genel ahlak çok daha etkili oluyor” dedi.
 
Eğitim-Sen’den Emin Geçer de yönetici atamalarında tam bir kaos yaşandığını söyleyerek, “İmam hatipler meselesi de bir kaos halinde. İmam hatip ihtiyacı varsa; gider yeni bina yaparsın. Var olan okullar imam hatiplere dönüştürülüyor. Orada okuyan öğrenciler düşünülmüyor. Okulları yok edilen öğrenciler imam hatiplere zorlanıyor” şeklinde konuştu.
 
Grev eylemleri nerede?
Yarın hizmet üretmeyecek olan eğitim emekçileri, sokaklara çıkacak. İstanbul’da yarın saat 12.30’da Beyazıt tramvay durağında toplanacak olan emekçiler, buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyecek.
 
Ankara’da ise saat 10.45’te YKM önünden Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüş düzenlenecek. İzmir’de eğitim emekçileri, saat 12.00’da Basmane Meydanı’nda toplanacak. Adana’da ise 11.30’da Eğitim-Sen Adana Şubesi önünde toplanılacak.  

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret