16/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Sendikal ve Eğitim Çalışma Grubu ile Eğitim-Sen LGBTİ+ Komisyonları İzmir’de toplandı.

Eğitimde ayrımcılığa karşı LGBTİ+ öğrencileri savunmaya devam! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Sendikal ve Eğitim Çalışma Grubu ile Eğitim-Sen LGBTİ+ Komisyonları İzmir’de toplandı.

Kaos GL Sendikal ve Eğitim Çalışma Grubu ile Eğitim-Sen LGBTİ+ Komisyonları İzmir’de toplandı.

Kaos GL'nin Sendika Çalışma Grubu ve Eğitim Çalışma Grubu yeni dönem ilk buluşmasını İzmir’de gerçekleştirdi. Eğitimde ayrımcılığa karşı ve farkındalığı arttırıcı bir dizi etkinliğin yapıldığı 13-14 Nisan hafta sonu İzmir sendikal buluşmasına, Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube LGBTİ+ Komisyonu ile Genç LGBTİ+ Derneği ev sahipliği yaptı.

İzmir’in yanı sıra Ankara, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Lefkoşa’dan sendikacı ve eğitimcilerin katıldıkları iki günlük buluşmada yeni dönem çalışmalar da konuşuldu.

Kaos GL’den Seçin Tuncel, İzmir yerelinden ve farklı çevrelerden gelen öğretmenlerle, LGBTİ+ aktivistlerle, sendikal faaliyet yürüyen çalışanlarla bir araya gelme fırsatı bulduklarını söyledi ve sendikal buluşmaların güçlendirici olduğunu ekledi:

“Bu bir araya gelişler bizlerin son dönem politikaların hoyratlığına karşı birbirimize nasıl iyi geleceğimizi gösteriyor. Mesela sendikal faaliyetlerden uzaklaşmış bir öğretmen bu buluşmalar vesilesiyle kendi aktivizmini ve çevresindeki çalışmaları aktarabiliyor; deneyimler karşılıklı paylaşılabiliyor.”

Genç LGBTİ+ Derneği’nin ev sahipliğinde, 14 Nisan Pazar günü yapılan atölye çalışmalarında, Seçin Tuncel, “LGBTİ+” tanımları paylaşırken, Remzi Altunpolat ise “Eğitimde Ayrımcılık ve Heteroseksizm” üzerine konuştu.

Genç LGBTİ+ Derneği’nden Barış Azar, “LGBTİ+ Yurt Deneyimleri” başlıklı çalışmalarını paylaştı.

Genç LGBTİ+ Derneği’nde rehber öğretmenlerle yapılan çalışmanın devamında, PDR uzmanının yürütücülüğünde, eğitimin cinsiyetçi ve heteroseksist yapısı nerelerden besleniyor ve nasıl yeniden üretiliyor konusu ele alındı. Besleyen öğelerin müfredat, ders materyalleri, öğretmenler, öğrenciler, okul idaresi, rehberlik servisi, yönetmelikler olduğu kaydedildi.

Öğretmenler kendi deneyimlerini paylaşırken, toplumsal cinsiyet rollerine uymayan çocukların yaşadıkları sorunlar gelişim dönemleri açısından ele alındı. Okul öncesi, ilkokul, orta okul ve lisede yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.

Kaos GL Sendikal ve Eğitim Çalışma Grubu koordinasyonunda ise yeni dönem çalışmalar konuşuldu ve planlandı. Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün vesilesiyle 17 Mayıs haftasında, İstanbul Eğitim Sen 3 Nolu Şube LGBTİ+ Komisyonu’nun planladığı etkinlik programı ele alındı. Eğitim sahasında ayrımcı uygulamalara maruz kalan öğrencilerle çalışma ve çocuk edebiyatı ve çocuk kitapları gündeme alındı.

Sendikal ve Eğitim çalışma Grubu son olarak cinsiyet ve LGBTİ+ konularının cinsel eğitim, çok kültürlü eğitim, kapsayıcı eğitim ve barış eğitimi tartışmaları ve programlarına dahil edilmesi meselesi üzerine konuştu.

Eğitimde ayrımcılığa karşı…

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube LGBTİ+ Komisyonu’nun ev sahipliğinde 13 Nisan Cumartesi yapılan foruma ise İzmir’in farklı bölgelerinden gelen rehber öğretmenler ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğrencileri katıldı. LGBTİ+ öğrencilerin ihtiyaç ve sorunları ile birlikte ayrımcılık karşıtı eğitim politikaları da konuşuldu.

İlgili haber

LGBTİ+ hakları için sendikal mücadele ısrarından vazgeçilmeyecek!

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam