07/11/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Roma’da Ekim ayı sonunda intihar eden bir tıp öğrencisinin intihar sebebinin eğitim hayatında yaşadığı homofobi olduğu dün ortaya çıktı.

Eğitimde Homofobi İtalya’da İntihara Yol Açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Roma’da Ekim ayı sonunda intihar eden bir tıp öğrencisinin intihar sebebinin eğitim hayatında yaşadığı homofobi olduğu dün ortaya çıktı.
 
Hayatına son vermeden önce homofobi karşıtı intihar hattını 10 kez arayan Simone D., “intihar eden insanları anlayabiliyorum,” diyerek yaşadığı zorlukları şöyle ifade etti:
 
“Üniversite okuyorum ve koridorlardan geçerken arkadaşlarım bana ‘ibne’ diyorlar. Benimle dalga geçiyorlar.”
 
“İtalya Özgür Bir Ülke Ama Homofobi Var”
“Şakalardan ve ayrımcılıktan bıktım. Bunlar ilkokuldan beri sürüp gidiyor. Lisede tekrar oldu ve şimdi aynısını üniversitede yaşıyorum.”
 
Roma polisi olayla ilgili soruşturma başlatsa da Simone’nin ölümüyle ilgili suçluların tam olarak belirlenemeyeceği kaygısı paylaşılıyor. Yetkililer, 21 yaşındaki Simone’nin staj yaptığı hastanede taciz edildiğini düşünüyor.  
 
Simone’nin intihar notu ülkedeki yaygın homofobiye dikkat çekiyor: “Ben geyim. İtalya özgür bir ülke ama homofobi var. Bu tür davranışlarda bulunanlar kendi vicdanlarıyla yüzleşmeli.”
 
Ölümünün ardından LGBT aktivistleri Simone’yi anarak LGBT’lere yasal koruma sağlanması talep ettiler. Simone’nin son telefon kaydı da genç LGBT’lerin güçlendirilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini ortaya koyuyor:
 
“Selam, adım Simone, 21 yaşındayım. Benimle hep dalga geçtiler. Hayat gerçekten zor.”
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam