08/04/2019 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ öğretmen ve öğrencilerin, eğitim alanında maruz kaldıkları ayrımcılık türleri İzmir’de konuşulacak.

Eğitimde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık, İzmir’de tartışılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ öğretmen ve öğrencilerin, eğitim alanında maruz kaldıkları ayrımcılık türleri İzmir’de konuşulacak.

Kaos GL'nin Sendika Çalışma Grubu ve Eğitim Çalışma Grubu her sene rutin olarak bir araya gelerek eğitimde ayrımcılığı konu edinen farkındalığı artırıcı bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. 

Bu sene 13-14 Nisan tarihlerinde İzmir'de bir araya gelecek iki grubun etkinlikleri şöyle:

Etkinlik dizisinin ilk etkinliği olan açık forum 13 Nisan'da saat 15:30’da Eğitim-Sen İzmir 2’nolu Şube’de gerçekleşecek. LGBTİ+  öğretmenlerin ve öğrencilerin sorunlarını, ihtiyaçlarını konuşmak için düzenlenen açık forumda Türkiye’den Ankara, İstanbul ve İzmir ile Kuzey Kıbrıs’ta sendikal mücadele eden sendikacılar, Genç LGBTİ+ Derneği katılımcıları bir araya gelecek.

Etkinliğin ikinci gününde ise Genç LGBTİ+ Derneği, Eğitim-Sen LGBTİ+ Komisyonları, Türk PDR Derneği İzmir Şubesi ve Kaos GL’nin Sendika Çalışma Grubu ve Eğitim Çalışma Grubu; rehber öğretmenlere yönelik bir eğitim düzenleyecek. Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu'ndan Remzi Altunpolat’ın yürütücü olacağı eğitimin ilk kısmında “Ayrımcılık ve Eğitimde Heteroseksizm” tartışılacak. Etkinliğin ikinci kısmında Genç LGBTİ+ Derneği, “LGBTİ+ Dostu Yurtlar” projesi kapsamında çıkan “LGBTİ+ Yurt Deneyimleri” ve “LGBTİ+ Gençler Öğrenci Yurtlarından Ne İstiyor?” yayınlarını sunacak.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin, 12 Nisan Cuma günü saat 18:00’e kadar secin@kaosgl.org adresine kendilerini tanıtan bir e-posta yollayarak kayıt yaptırmaları gerekiyor. Etkinlik adresi kayıt yaptıran katılımcılar ile paylaşılacak. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam