20/10/2014 | Yazar: Emre Korlu

Ekin ve Emrullah düğün sonrası yaşadıklarını anlatıyor: Şu an ev, iş ve okul geçici olarak yok. Kızımız (kedimiz) Monroe ’yu kaybettik!

Şu an ev, iş ve okul geçici olarak yok. Kızımız (kedimiz) Monroe ’yu kaybettik! Aile problemi de umarım geçicidir. Geçici olacağına inanıyoruz. Buradan özellikle anneme kardeşlerime ve ailelerimizden arkamızda olan bize güç verenlere kocaman kucak dolusu sevgiler ve öpücükler!
 
“Bu şehrin kalabalığı bitmiyor. Çoğu kez  sizi anlayabilecek insanlara ihtiyaç duyuyorsunuz. Mutluluğunuz bir başkasına ahlaksız(!) gelebiliyor. Yalnızca insanların uydurduğu kendi doğrularından meydana gelen asılsız bir kelime öldürmemiş miydi, Şems-i Tebrîzî’yi diyor insan. Güneşi sonsuza dek batıran o uydurulmuş söz değil miydi? Kibrit çöpümle yakıyorum ahlakınızı, küle dönüştürüyorum.”

2 Eylül 2014 yılında alternatif bir düğünle hayatlarını birleştiren Ekin Keser ile Emrullah Tüzün çifti; düğünden sonra karşılaştıkları olumlu-olumsuz durumları bizlerle paylaştı.

Alternatif evliliğiniz, geniş kesimlerce duyulduğunda merasim esnasında beline bağlanan kırmızı kuşak toplumsal cinsiyetin kalıplaşmış boyutunu simgelediği için tepki çekmişti. O kuşağın bir espri olduğunu düşünmüştüm. Yanılıyor muyum? Bizlere mini bir açıklama yapar mısın?
Tanrım, şu kırmızı kuşak (gülüyor) Tamamen bir kontrastlık oluşturmak içindi; yani sanatçı kimliğimle bir tepki koymak istedim, dışa vurumcu (expresyonist) bir yaklaşımdı. Nerem bakire ki? Lütfen! O düğünde yapılan her şeyi derin düşünelim ki bir şeyler kazanalım ve topluma bir şeyler katalım.
 
Mutluluğunuzu tehdit eden kişilerin röportajımızdan sonra size karşı olan o absürt tutumları değişti mi? Değişmediyse o zor günlerinizde arkadaşlarınızdan ve LGBTİ çevreden telkin edici destek gördünüz mü?
Medyanın dikkatli ve uygun dille bizleri yansıtması pozitif etki yarattı; elbette ki arkamızdaki gücü gördükten sonra çoğu insan çekildi. Herkesin desteğine çok teşekkür ederiz, iyi ki varlar!  Antakya’nın adını kötüye çıkardım diye gelen mesajların aksine pek çok Antakyalı insanın tebriğini de aldık. Bir Antakyalı’nın bu güzel ve cesaretli duruşu sergileyebilmesi ilişkimize ve evliliğimize olumlu bakanları da mutlu etti. Batmanlı olan eşime de  destek içeren mesajlar gönderiliyor. Bizim için bu duruş gurur verici bir şey. Ayrıca,  LGBTİ camiasından da dolu dolu destek geldi! Hepsine tekrar teşekkür ederiz (gülüyor)
 
Emrullah’ın ailesi düğününüzden sonra olumsuz bir tutum sergilememişti. Peki şimdi tutumları hangi yönde?
Şu an ses yok! Umarız bu sessizlik olumlu yöndedir.
 
Röportajımız isteğimiz dışında basında da yer bulmuştu. Basını takip edenlerin kısa zamanda düğününüzden haberi olmuştu. Bu durum hayatınızı zorlaştırdı mı? 
Evet hitap etmek istediğimiz kesimin dışına çıktı. Tabi ki bir sürü zorluk getirdi. Evden, işten ve okuldan olduk.  Kızımız(kedimiz)Monroe’yi stres yüzünden kaybettik. En büyük kaybımız bizim için bu oldu.
 
Yaşadığınız çevrede, okul ve iş alanlarında sizi tanıyanların, ilişkinize olumlu bir bakış sergileyenlerin,  size karşı  tavırları değişti mi? 
Aksine destekleri arttı. Zorlukları nasıl aşacağımız konusunda onlardan cesaret aldık.
 
Tekrar şu soruyu yinelemek istiyorum. Düğünden sonraki sürecinizde hayatınızda neler değişti?
Şu an ev, iş ve okul geçici olarak yok. Kızımız (kedimiz) Monroe ’yu kaybettik! Aile problemi de umarım geçicidir. Geçici olacağına inanıyoruz. Buradan özellikle anneme kardeşlerime ve ailelerimizden arkamızda olan bize güç verenlere kocaman kucak dolusu sevgiler ve öpücükler!
 
Tehditlere karşı önlem aldınız mı? Avukatınızdan bu sözlü tacizlere karşı ne yapmanız gerektiği yönünde yardım alıyor musunuz?
Henüz değil. Türlü deliller toplanıyor; en kısa sürede hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
 
Bir önceki söyleşimizin sonunda gördük ki bazı homofobik insanlar trajikomik sözlerini bizlerden esirgememişler(!) Emrullah’ın ismini beğenmemeleri ve bıyıklarınızı hor görmeleri gibi... Sizce bu fobileri yok etmek için heteroseksizmin insanların içlerinde yarattığı ön yargıları nasıl yok edebiliriz? 
Bunu biz yani LGBTİ aileleri ve LGBTİ’lerin aileleri akabinde arkadaşlarımız,bizi kabullenen herkesle yeneceğiz: “Ne yanlış, ne de yalnızız” (gülüyor)
 
Kelamın sonuna gelmişken, mutluluğun resmini layıkıyla çizmenin hiç de zor olamadığını gösterdiniz  bundan sonrası için neler yapmayı planlıyorsunuz?
Çocuk (gülüyor) kesinlikle bunun için uğraşacağız. Aktivizme devam edeceğiz.  Hep birlikte aşacağız bunları... 

Bütün ilk’lere selam olsun! 


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam