26/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Toplum ve Hekim Dergisi’nin “Kapitalizmin Krizinde Kadın ve Sağlık” başlıklı yeni sayısında Doktor Filiz Ak ekonomik krizin LGBTİ+’lara etkisini inceledi.

Ekonomik kriz LGBTİ+’ları nasıl etkiliyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Toplum ve Hekim Dergisi’nin “Kapitalizmin Krizinde Kadın ve Sağlık” başlıklı yeni sayısında Doktor Filiz Ak ekonomik krizin LGBTİ+’lara etkisini inceledi.

Türk Tabipleri Birliği’nin yayımladığı Toplum ve Hekim Dergisi’nin “Kapitalizmin Krizinde Kadın ve Sağlık” başlıklı yeni sayısında Doktor Filiz Ak ekonomik krizin LGBTİ+’lara etkisini inceledi.

Dosya editörlüğünü Doç. Dr. Aslı Davas ve Yrd. Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen’in üstlendiği dosyadaki “Ekonomik Kriz / Krizler ve LGBTİQ+ Bireyler” isimli araştırma ekonomik krizin lezbiyen, gey, biseksüel, taransgender, interseks, queer+ (LGBTİQ+) bireylere etkisini sorguluyor.

Çalışma, dünyadaki ekonomik-politik dinamikleri bir arada ele alıyor ve bu faktörlerin Türkiye’ye eşzamanlı etkilerini tartştırıyor.

Dünyadaki gelişmeler, Türkiye'ye nasıl yansıyor?

Filiz Ak makale özetinde şöyle yazıyor: “Türkiye’ye özgü özellikleri özetlenmeye çalışılmış; arka plandaki ekonomik-politik sistemin üzerinde gelişen krizlerin, toplumsal dinamiklerle etkileşimi, kendi bağlamındaki sosyal politikaları ve toplumu nasıl etkilediği kronolojisi içinde ele alınmıştır. Söz konusu ekonomik politik süreçlerden ayrı incelenemeyecek olan LGBTİQ+ görünürlüğü ve hareketi, bu kronolojideki yerine oturtulmuş; ardından kapitalizmin krizlerinin toplumdaki diğer dinamiklere etkisinden farklı olarak LGBTİQ+ bireylere özgü ne tür ek sorunlar yarattığına yanıt aranmıştır.”

 Toplum ve Hekim’in yeni sayısındaki yazıların özetlerine ve abonelik bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam