12/02/2020 | Yazar: Kaos GL

Herkes için Ruh Sağlığı Derneği, İzmir’de “Eleştirel Erkeklik Grup Çalışması” düzenliyor. Başvurular devam ediyor.

“Eleştirel Erkeklik Grup Çalışması” yeniden! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Herkes için Ruh Sağlığı Derneği (RUSAG), geçtiğimiz yıl İzmir'de ilkini gerçekleştirdiği toplumsal düzeyde erkekliğe eleştirel bakış geliştirmeyi amaçlayan Eleştirel Erkeklik Grup Çalışması’nın ikincisini düzenliyor.

Erkekliğe olan bakış açısını, farkına varılmamış ayrımcılıklarını, toplumsal cinsiyet rollerini deneyimler eşliğinde tartışmaya çağıran atölye sekiz toplantıdan oluşacak. Toplantıların ilki 29 Şubat’ta gerçekleşecek.

12 kişilik kontenjanı olan çalışma grubu, sadece kendini erkek olarak tanımlayan başvuruculara açık olacak. Atölye yürütücülüğünü Ufuk Koşar üstlenecek.

RUSAG’ın erkekliği tartışacağı atölyelere katılmak için başvuru formunu buradan doldurabilirsiniz.

“Kendin” olmak ve “erkek” olmak

Herkes için Ruh Sağlığı Derneği’nin (RUSAG) geçtiğimiz yıl yürüttüğü “Eleştirel Erkeklik Grup Çalışması” raporlaştırıldı. Rapor, “erkeklik” kavramını sorgulama ile başlayan grup çalışmasında daha sonra toplumsal erkekliğin görünümleri ve ritüelleri tartışılarak, duygu odaklı paylaşımlar yapıldığını ve bireyin kendilik halini destekleyici dönütlerle sonlandığını söylüyor. Çalışmadan çıkarılan ana temanın, toplumun erkekten de “kendisi” olmasından önce bir erkek olması gerektiği, erkeklik ile ilgili baskı unsuru bu tanımlamaların da bireyin otantik bir kişilik oluşturmasının önüne geçtiği olduğu ifade ediliyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam