10/06/2019 | Yazar: Anıl Üver

Veda etmek kolay değil, fakat zaman değişiyor ve dünya giderek daha soğuk bir mekana dönüşüyor...

Elveda Life Ball Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa’nın en büyük HIV ve AIDS yardımlaşma etkinliği Life Ball bu sene son kez düzenlendi: “Veda etmek kolay değil, fakat zaman değişiyor ve dünya giderek daha soğuk bir mekana dönüşüyor”

"United in Diversity - Farklılıklarımızla Hep Beraber" bu yılki balonun mottosu.

Dünya çapında HIV ve AIDS için düzenlenen en büyük yardımlaşma etkinliği olan Life Ball bu yıl 26. ve son kez Viyana belediye binasında düzenlendi.

Bu yılki ünlü konuklar arasında burlesk dansçı Dita von Teese, manken Carmen Carrera, Katie Holmes, Alan Cumming ve Orange is the New Black dizisinden tanıdığımız oyuncu ve LGBTIQ aktivist Lea DeLaria yer aldı.

Sahne koreografisi The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) müzikal filminden esinlenerek hazırlandı. Sahne dekorasyonunun ve oyuncuların bir kısmı da Roncalli Sirki tarafından organize edildi.

Gecenin sürpriz ismi Judy Garland'ın kızı Lorna Luft açılış seremonisinin sonunda LGBTIQ hareketinin marşı olarak kabul edilen "Somewhere Over The Rainbow" şarkısını seslendirdi.

Oz Büyücüsü müzikalinde Dorothy Gale karakterini canlandıran Judy Garland LGBT hareketinin ikonuydu ve Stonewall ayaklanmasından sadece 6 gün önce vefat etmişti.

Açılış seremonisi boyunca Stonewall hakkında da bilgi verildi.

“Dünya giderek daha soğuk bir mekana dönüşüyor”

Balonun organizatörü Gery Keszler ise bu yıl konuşmasını açılış seremonisinin sonunda yaptı. Konuşmasında şirketlerin sponsorluk konusunda kendi çıkarlarını daha ön planda tutarak pazarlık yapmalarını eleştirdi, diğer yandan AIDS konusuna ilginin azaldığını dile getirdi. Gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan Keszler bıktıkları için değil, şartların bu kararı almayı gerektirdiğini ifade etti, “Veda etmek kolay değil, fakat zaman değişiyor ve dünya giderek daha soğuk bir mekana dönüşüyor” dedi.

Lifa Ball'ın ardından ne olacağı henüz belli değil. Viyana belediye başkanı da dahil olmak üzere pek çok kişi etkinliğe destek vermeye devam edeceklerini bildirdiler. 

Life Ball bu güne kadar Avusturya ve dünya çapında 170 AIDS projesi için yaklaşık 30 milyon dolar bağış topladı.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgi ve destek için:

https://lifeplus.org/en/

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret