10/06/2011 | Yazar: KAOS GL

Uluslararası alanda binlerce takipçisi olan ve geçen hafta

Uluslararası alanda binlerce takipçisi olan ve geçen hafta Suriye'de kaçırıldığı öne sürülen blogcunun ("Emine Arraf") gerçek olup olmadığı belli değil. Ama söz konusu blogda kullanılan fotoğrafın kime ait olduğu ortaya çıktı.
 
İngiliz Jelena Lecic, BBC kanalını arayarak Arraf'la ilgili haberlerde kendi fotoğrafının kullanıldığını bildirdi. BBC kanalının bir programına katılan Lecic, Guardian gazetesinin web sitesinde kendi resmini gördüğünde çok şaşırdığını ve kendi fotoğrafının kullanılarak böyle bir kampanya başlatılmasının hayret verici olduğunu söyledi.
 
Suriye'deki Amerikan Büyükelçiliği ise, çift vatandaşlığı olduğunu iddia eden Arraf'la ilgili bir kayıt bulunmadığını açıkladı.
 
Arraf'ın olduğu iddia edilen fotoğraflar, İngiliz basını dışında Amerika, Ortadoğu ve Avusturalya basınında da yayınlanmıştı.
 
Lecic hiç Suriye'de bulunmadığını ve Arraf'ın bloguyla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Söz konusu fotoğrafın da geçtiğimiz sene Paris'te çekildiğini açıkladı. Lecic, fotoğraflarının kullanılmasından rahatsız olduğunu ama bir taraftan da eğer Emine gerçekten varsa ona sempati duyduğunu ve kaçırılmasına üzüldüğünü de belirtti.
 
Arraf'ın kaçırılmasıyla ilgili El Cezire'ye konuşan Sandra Bagaria, Arraf'la sadece internet üzerinden iletişim kurduğunu ve son altı ayda Arraf'ın 500'e yakın e-mail ve 200'e yakın fotoğraf gönderdiğini açıkladı.
 
Suriyeli insan hakları savunucusu Mahmut Hamad ise, Arraf'ın başkasına ait bir fotoğraf kullanmasının Suriyeli otoritelerden gerçek kimliğini saklamak istemesinden kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.
 
Arraf'ın serbest bırakılması için kampanyalar devam ediyor. 
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam