06/09/2011 | Yazar: Can Türkan

Televizyonun en prestijli ödülleri olarak bilinen Emmy Ödüllerinin bu yılki sunuculuğunu eşcinsel oyuncu Jane Lynch üstlendi.

Emmy Ödüllerine Lezbiyen Sunucu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Televizyonun en prestijli ödülleri olarak bilinen Emmy Ödüllerinin bu yılki sunuculuğunu eşcinsel oyuncu Jane Lynch üstlendi. Müzikal komedi dizisi Glee’de ki performansıyla geçen yıl ‘en iyi yardımcı kadın oyuncu’ dalında Emmy ödülünü kazanan Lynch’in sunuculuk performansı merakla bekleniyor.
 
Adaylara gelecek olursak, favoriler kendi kategorilerinde en fazla adaylığı alarak öne çıktılar zaten. Drama dalında son 3 yılın kazananı Mad Men yine bu yıl 19 adaylıkla, komedi dalında geçen yılın kazananı Modern Family 17 adaylıkla, mini-dizi dalında Kate Winslet’lı Mildred Pierce 21 adaylıkla gecenin rekorunu da elinde bulunduruyor.
 
Bu sene 63.sü düzenlenecek Emmy ödülleri 18 Eylül’de CNBC-e ve e2’den yayınlanacak törenle sahiplerini bulacak.
 
Jane Lynch Kimdir?
14 Temmuz 1960 doğumlu olan oyuncu, komedyen ve şarkıcı olarak kariyerine devam etmektedir. 2009’dan beri de Glee isimli müzikal komedi dizisinde Sue Sylvester adlı karakteri canlandıran Lynch bu rolüyle Golden Globe ve Emmy başta olmak üzere birçok ödül kazanmıştır. Lynch 31 Mayıs 2010’da Lara Embry ile hayatını birleştirmiştir. Çift, Amerika Lezbiyen Hakları Derneği’nde etkin olarak görev almaktadır.
 

Emmy Ödülleri ve Eşcinsel Sunucular
63. Emmy ödülleri sahiplerini bulmaya yaklaşırken Emmy akademisinin eşcinsel sunucu sevgisine bir göz atalım istedim. Şöyle ki; bu yıl Jane Lynch tarafından sunulacak Emmy’ler ilk defa eşcinsel bir oyuncuyu ağırlamıyor. Televizyon akademisi eşcinsellerin potansiyelinin farkına varmış olacak ki son 10 yılda 4 kere sahneyi eşcinsellere teslim etti.
 
Ellen DeGeneres
DeGeneres Emmy Ödülleri’nin 3 kez sunuculuğunu yapmıştır. Ellen isimli şovu sunmaktadır. 1997’de lezbiyen olduğunu açıkladıktan sonra birçok tepkiyle karşılaştı ama şovun da popülaritesi arttı. Birçok firma şovdan sponsorluğunu çekti. Fakat yine de bir Emmy Ödülü  almayı başardı. Ellen, Portia Rossi ile 2008’de tarihinde Beverly Hills’de evlendi. Ellen DeGeneres ayrıca 2007 Oscar Ödüllerinin sunuculuğunu yapmış ve Oscar Ödüllerinde görev alan bilinen ilk eşcinsel sunucu olmuştur.
 
 
Neil Patrick Harris
Harris 2009 Emmy Ödüllerinin sunuculuğunu yapmıştır. Neil Patrick Harris 2006 yılında eşcinsel olduğunu açıkladıktan hemen sonra partneri David Burtka ile Emmy Ödülleri’ne katılmıştır. 2004 yılından beri süren ilişkilerini, 2011 yılında taşıyıcı bir anneden evlat edindikleri ikiz bebekleriyle süslemişlerdir. How I Met Your Mother dizisinde canlandırdığı Barney karakteri ile geniş bir hayran kitlesi edinen Harris, bu rolü ile Emmy ve Golden Globe ödüllerine aday olmuştur. Neil Patrick Harris ayrıca iki sefer de Tony Ödüllerini sunmuş ve 2010 Oscar Ödül töreninin açılışını yapmıştır.

Etiketler: medya
İstihdam