03/05/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Eşcinsel ‘onarım’ terapilerini hedef alan ve en güzel dondurmanın vanilyalı olmadığını anlatan bu animasyona göz atmalısınız.

En güzel dondurma vanilyalı değil! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsel “onarım” terapilerini hedef alan ve en güzel dondurmanın vanilyalı olmadığını anlatan bu animasyona göz atmalısınız.

Eşcinseller için dünyanın dört bir yanında hâlâ bir “tedavi” olduğunu iddia eden ve “onarım terapisi” adı altında işkence eden uzmanlar var. Bazı ülkeler bu terapileri yasaklasa da, cinsel kimliği ile ilgili kendine açılma sürecinde sıkıntı yaşayan insanlara ulaşan bu terapistler büyük travmalara sebep olabiliyor.

Bill Nye Saves The World programında son zamanlarda cinselliğin çeşitliliği konusunda bilgilendirme amaçlı küçük animasyonlar yayınlanıyor. “Dondurma dönüşüm terapisi” animasyonu da bu animasyonlardan biri.

Animasyonda vanilyalı dondurma diğer dondurmalara dönerek “Vanilyalı olarak dondurmaların en doğalı olduğumu hissediyorum” diyor. “Demek ki geri kalan tüm dondurmalar vanilyalı olmalı, bu gerçek bir lezzet” diye devam ediyor.

Çilekli dondurma “Lütfen benim çilekli olmamı engellemeyin” diye telaş ettiği sırada karamelli dondurma çilekliye sakin olmasını onu kimsenin engelleyemeyeceğini söylüyor: “Sen çileklisin ve kimse senin çilekli olmanı engelleyemez.”

İzleyelim!


Etiketler: medya
nefret