24/04/2006 | Yazar: Kaos GL

'Şen dul Begüm'ün gece geç saatte ekrana gelen 'talk show'u, Müşerref yönetimince yayından kaldırılmakla tehdit ediliyor.

'Şen dul Begüm'ün gece geç saatte ekrana gelen 'talk show'u, Müşerref yönetimince yayından kaldırılmakla tehdit ediliyor.
Askeri diktadan ABD'yle ittifaka ve kadınların ezilmesine dek eleştirmedik konu bırakmayan bir travesti, Pakistan televizyonunun aranan yıldızı oldu.

KAOS GL

Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in 'darbeci' yönetiminin hüküm sürdüğü, her yıl 1200'den fazla kadının tecavüze uğrayıp sonrasında yüzlercesinin öldürülmesinin üçüncü sayfa haberi bile olmadığı, bazı eyaletlerinin şeriat yönetimine bırakıldığı Pakistan'ın gidişatını, ağzı bozuk bir travesti tehdit ediyor! Boşanmış bir emekli albayla emekli hükümet yetkilisinin 27 yaşındaki oğlu olan Ali Salim, biseksüel kişiliğinin kadın yarısından Begüm (Hanımefendi) Nevaziş Ali adlı bir kadın karakter yaratmış. Ağır makyajını yapıp kızıl sarisine sarınan 'şen dul' Begüm, gece yarısından sonra beyazcamda arzı endam edip ülkenin en ünlü televizyon programcısı haline geldi.

Ordu tehdit ediyor

Konuklarını saygın gazetecilerin bile yöneltmeye cesaret edemediği sorularla 'bombalayan' Begüm, aydınlardan din adamlarına, siyasilerden Müşerref'e dek kimseyi sivri dilinden esirgemiyor. Pakistan'ın ABD'nin terörle savaşına desteğinden Müşerref'in diktatörlüğüne ve kadınlara yönelik ayrımcılığa dek sorgulanmadık mesele bırakmayan Begüm, öylesine popüler bir kişilik haline geldi ki, askeri liderlik programını yayımdan kaldırma tehdidi savuruyor. Erkek olduğunu bilmeden davetini kabul eden Karaçi Belediye Başkanı Naymatullah Han'ın "Aklımdan geçenleri çekinip söyleyemedim. Bu şov toplumumuzda kabul edilemez" diye kınadığı Begüm, bugüne dek hiç tehdit almadığını ve halkın sevgi gösterileriyle karşılaştığını söylüyor.

Normal yaşamında bir günlük keçi sakal, kot pantolon-tişörtle dolaşan Ali, çocukluğundan beri bir kadın olarak büyümeyi düşlemiş. Bugün arkadaşları, onun içinde 60 yaşında dırdırcı bir kadının saklı olduğunu düşünüyor. Performanslarına eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto, 'Demir Lady' Margaret Thatcher, Prenses Diana'yı taklitle başlayan Ali, artık kadın-erkek eşitliğinin yılmaz savunucusu olarak şovunu kadınları güçlendirmeye adamış. Medya yorumcuları, Begüm'ün gördüğü büyük ilginin diğer kanalları da şov kalıplarının dışına çıkmaya teşvik edeceğini umuyor.



Kaynak: AP, Radikal, 23 Nisan 2006



Etiketler: medya
İstihdam