01/10/2010 | Yazar: Kaos GL

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da, radikal İslamcılar uluslararası gey film festivalini hedef aldılar.

Endonezya’da Gey Film Festivali İslamcı Protestocuların Saldırısına Uğradı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Endonezya’nın başkenti Jakarta’da, radikal İslamcılar uluslararası gey film festivalini hedef aldılar. Saldırganlar film gösterileri devam ederse mekanı yakmakla tehdit ettiler.
 
Q! Film festivaline karşı olan protestocuların ellerinde gey temalı film afişleri vardı.
Fotoğraf: Adek Berry/AFP/Getty Images
 
Endonezya’nın başkenti Jakarta’da radikal İslamcılar uluslararası gey film festivali kutlamasını hedef aldılar.
 
İslam Savunucuları Cephesi Üyeleri homofobik sloganlar atarak Q! Film festivali organizatörlerini suçladılar. Gösterimler durmazsa mekanı yakmak ile tehdit ettiler. Jakarta yabancı kültür merkezinde geçtiğimiz hafta başlayan etkinlik Çarşamba akşamına kadar devam edecekti. Gey konularında farkındalığı amaçlayan bir etkinlikti
 
Festivalin kurucusu ve direktörü John Badalu, Jakarta Post’a, ekibinin kendini bu festivalin planlanan takvime göre gitmesine adadığını söyledi. “Biz hâlâ devam edeceğiz” dedi. Ancak organizatörler bazı gösterimleri iptal etmek zorunda kaldıklarını kabul ettiler.   
Kültür merkezi program asistanı Dinyah Latuconsina, Goethe Enstitüsü merkezindeki yapılan gösterimlerin devam edeceğini söyledi. Fakat Fransız Kültür Merkezi ve Japon Vakfındaki çalışanlar artık başka filmlerin gösterilmeyeceğini söyledi.
Geçmişte, İslam Savunucuları Cephesi, kafir olarak gördükleri barları ve oradaki travestileri hedef alıp, bambu kulüplerine taşlarla saldırmışlardı. 237 milyon nüfusa sahip Endonezya en çok Müslüman nüfusa sahip ülke. Çoğunun modern ve şiddete karşı olmasına rağmen, son yıllarda küçük köktenci bir grup sesini duyurur oldu.   
 
Festival daha önce de protesto edilmişti, fakat bu yılki etkinliğin artan tanıtımı istenmeyen dikkatleri çekmeye teşvik edebilir. (Semih Varol/Kaos GL)


Etiketler: kültür sanat
İstihdam