23/08/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Eşcinsel asker olarak basına yansıyan ve ABD gizli askerî bilgilerini WikiLeaks’e sızdırmaktan 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Er Manning trans olduğunu açıkladı.

Er Manning: ‘Ben Bir Kadınım’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel asker olarak basına yansıyan ve ABD gizli askerî bilgilerini WikiLeaks’e sızdırmaktan 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Er Manning trans olduğunu açıkladı. Dün basın açıklaması yapan asker, kendisine yeni adı Chealsea E. Manning ile hitap edilmesini ve kendisinden bahsedilirken dişil zamir kullanılmasını istedi.
 
Manning açıklamasında “Hayatımda yeni bir aşamaya geçerken, herkesin gerçek beni tanımasını istiyorum. Ben Chelsea Manning, bir kadınım,” dedi.
 
“Askerî Hapishane Hormon Terapisini Sağlamalı”
“Çocukluğumdan bu yana hissettiğim üzere, en yakın zamanda hormon terapisine başlamak istiyorum” diyen Manning için avukatı David Coombs müvekkilinin kaldığı askerî hapishanede terapinin sağlanması için her türlü mücadeleyi vereceğini açıkladı.
 
Manning, şimdiye kadar ABD’de medyaya bilgi sızdırmaktan verilen en büyük cezayı aldı. Manning’in destekçileri, askerin serbest bırakılmasını talep etse de bu yönde bir gelişme olması beklenmiyor. 

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam