09/06/2020 | Yazar: Kaos GL

ERA, COVID-19 pandemisinin Türkiye’deki LGBTİ+ hareketi ve toplumu için etkilerini araştırmak için anket çalışmasına başladı.

ERA’dan “COVID-19 Pandeminin Türkiye’deki LGBTİ+ Toplumuna Etkisi” anketi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ERA (Batı Balkanlar ve Türkiye Eşit Haklar Derneği), COVID-19 pandemisinin Türkiye’deki LGBTİ+ hareketi ve toplumu için etkilerini araştırmak için anket çalışmasına başladı.

Anket; Türkiye’deki LGBTİ+’ların sağlığa erişimi, sosyal izolasyon ve politikaları, LGBTİ+ hakları ve toplumuna dair hükümet politikaları ve eylemleri, LGBTİ+ hareketine etkileri üzerine veri topluyor.

ERA bu anketin, kolektif öğrenme süreci ve pandemi sonrası çıkabilecek zorluklara yanıt bulabilmek için değerli olduğunu belirtiyor.

Anketi 21 Haziran’a kadar buradan doldurabilirsiniz.

COVID-19 salgınında LGBTİ+’ların ihtiyaçlarına yönelik araştırmalar

LGBTİ+ örgütleri salgın ile birlikte ihtiyaçları veri hâline getirmek ve çalışmaları düzenlemek için başlattığı “COVID-19 Salgınının Trans Bireylerin Sağlığına Etkileri”, “COVID-19 Salgınında LGBTİ+ Topluluğunun Durumu” ve “Pandemi Sürecinde LGBTİ+’ların Sosyal Hizmetlere Erişimi”, “Salgında LBTİ Kadın ve Nonbinarylere Yönelen Şiddet” araştırmalarının ayrıntılarına buradan göz atabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam, sağlık
İstihdam