09/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Ankara Feminist Gece Eylemi, Ankara Feminist Kolektif ve Feminist İletişim’in çağrısı ile 8 Mart’ta Kuğulu Park’ta gerçekleşti.

“Erkek iktidarınızın kâbusu olacağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Feminist Gece Eylemi, Ankara Feminist Kolektif ve Feminist İletişim’in çağrısı ile 8 Mart’ta Kuğulu Park’ta gerçekleşti.

Fotoğraf: Feminist İletişim

Ankara Feminist Kolektif ve Feminist İletişim’in çağrısıyla 8 Mart’ta Kuğulu Park’ta saat 19.00’da başlayan Feminist Gece Eylemi yağmura rağmen yoğun katılımla gerçekleşti.

Ankara’da 15 yıldır her 8 Mart’ta yapılan Feminist Gece Yürüyüşü, bu yıl Emniyet’in izin vermemesi nedeniyle eylem alanı Sakarya Meydanı'ndan Kuğulu Park’a alındı. Yaklaşık 200 kadının katıldığı Feminist Gece Eylemi'nde, “Nerdesin Aşkım”, “Dönmeyiz, Dönmeyiz, Biz Bu Yoldan Dönmeyiz”, “Jin, Jiyan, Azadi”, “Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz” sloganları atıldı.

Fotoğraf: Aslı Alpar

Feminist Gece Eylemi’nde yapılan basın açıklamasında “Hayatı istiyoruz çünkü bu hayat bizim” diyen kadınlar, “Birlikte Güçlüyüz! Yıllardır verdiğimiz mücadeleler sonucu kazandığımız haklarımızı bizlerden alamayacaksınız! Ne tek adama ne de erkeklere düşmez biz kadınların hayatları hakkında karar vermek! Bu yetkiyi ne tek adama ne de babalara, kocalara, abilere, partnerlere vermiyoruz! Bu hayat bizim!” ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Parkı’nda gündüz eylemi

Feminist Gece Eylemi öncesinde Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 14.00’te Kurtuluş Parkı’nda buluşan kadınlar, savaşa, kadın düşmanlığına, homofobi ve transfobiye karşı bir aradaydı.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

Gülşah Öztürk, Ankara Kadın Platformu adına yaptığı açıklamada polisin 4 Mart’ta Çankaya Belediyesi önünde buluşan kadınlara yönelik saldırısına rağmen kadınların bir arada durmaktan vazgeçmeyeceğini belirtildi.


Etiketler: kadın
İstihdam