05/04/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Hindistan’da bir öğretim görevlisi “erkek kıyafeti” giyen kadınların trans çocuk doğuracağını iddia etti.

“Erkek kıyafeti giyerseniz trans doğurursunuz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hindistan’da bir uzman “erkek kıyafeti” giyen kadınların trans çocuklar doğuracağını iddia etti.

Hindistan'ın güneybatısında bir eyalet olan Kerala'da Sağlık ve Sosyal Yarım Bakanlığı, toplumsal cinsiyet rollerine uymayan ebeveynlerin çocuklarının trans ve otistik olacağını iddia eden Rajith Kumar'ın hükümet etkinliklerinde konuşmasını yasakladı.

Rajith Kumar, yasaklanmasına sebep olan konuşmasında; “erkek gibi giyinen” kadınların trans çocukları olacağını söylerken, çocukları “sağlam çocuklar” ve “trans çocuklar” diye ikiye ayırdı: “Sağlıklı kadınların ve erkeklerin sağlıklı çocukları olur ama kadınlar kadın gibi erkekler erkek gibi davranmazsa çocukları transseksüel olur.”

Sunumunun sonunda kot pantolon giymiş bir kadın görseli kullanan Kumar, “Görüyor musunuz? Hem kot pantolon giymiş hem de çocuğunun otistik olmasından muzdarip biri” dedi.

Konuşması yasaklandı

Kumar'ın, transfobik ve “sağlam vücut” olumlayıcı ableist konuşması üzerine eyaletin Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı K. K. Shailaja; Rajhit Kumar’ın hükümet programlarına katılmasının yasaklandığını belirten bir açıklamada bulundu.

Bakan, “Kumar sürekli olarak batıl ve seksist açıklamalarda bulunduğu için hükümetimizin etkinliklerinde konuşması yasaklanmıştır” dedi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret