20/02/2009 | Yazar: Kaos GL

Toplum Gönüllüsü gençler "Erkeklik İstisnai Bir Durumdur" adlı Fotoğraf Sergisi düzenliyor. Serginin amacı

Toplum Gönüllüsü gençler "Erkeklik İstisnai Bir Durumdur" adlı Fotoğraf Sergisi düzenliyor.

Serginin amacı

Yapılan çağrıda, fotoğraf sergisinin "herhangi bir maddi kaygı veya beklentisi" olmaığı belirtilmiş.

"Bu sergiyi düzenlemekteki amacımız, kalıplaşmış toplumsal cinsiyet rollerini eleştirmek, kadınların ve erkeklerin daha özgürce yaşayacağı bir dünya düşlemektir."
 
Sergi amatör ve profesyonel fotoğrafçıların web site üzerinden gönderdikleri fotoğraflarla oluşacak. 25 üniversite, 20 il, 3 gençlik merkezi ve birkaç halk kütüphanesinde 8 Mart 2009'da açılacak ve hafta boyunca eş zamanlı olarak sergilenecek.
 
"Erkeklik İstisnai Bir Durumdur"

"Kadınlar ömürlerini evlerinde kız çocukları ile geçirirler maddi karşılığı olmayan işleri yaparak. Erkekler ise eve ekmek getirmek için sokakta olurlar hep, bazen isterseler eve gitmeme seçenekleri vardır ama kadınlar en fazla annelerinin evlerine kadar gidebilir ancak fark eden pek bir şey yoktur ev evdir. Ev içinde kadına ait işler vardır, erkeğin bu işleri yapması "erkeklik’lerine zarar getirebilir, zira ataerkil bu düzende yetişen hiçbir erkek kendisine light erkek, soğan erkeği ya da kılıbık denmesini istemez. Muhtemelen ev içinde eşine yardım etmek isteyecektir bir çok erkek, fakat roller bunu pek mümkün kılmaz ya oynamak zorundadır o rolü ya da cezalandırmaya
maruz kalacaktır."

"Bazı istisnai durumlar erkekliğe leke getirmeyebilir. Kadın hastaysa, engelliyse, hamileyse ya da annesinin evindeyse ev içi isleri yapmak bir erkek için yüz kızartıcı olmaktan çıkar, kabul edilebilirdir. Ama evden dışarı çıkınca "erkeklik" gömleğini giyer ve kaldıkları yerden devam ederler egemen olmaya, hayata."

Toplum Gönüllüsü gençler, istisna olan "erkeklik" olduğunu söylüyorlar ve "esas olan toplumsal cinsiyet eşitliği çerçevesinde, kişisel hak ve özgürlüklere saygı duyarak barış içinde yaşamaktır" diyorlar.

"İstisna olanın; bu rolleri oynayarak kadınları evlere hapsetmek, namus cinayetleriyle kadınları ya da eşcinsel erkekleri öldürmek, sokak ortasında kadınlara taciz ve tecavüz etmek, aile içi şiddete maruz bırakmak, özgürlüklerini ellerinden almak olduğunu düşünüyor ve söylüyoruz."

Kendi şehrinizde sergiyi açabilirsiniz

"Sizler de bulunduğunuz şehirlerde sergiyi açabilirsiniz, sergi alanı bir okul, kütüphane, sanat galerisi, sokak üstü, meydan, alt geçit, vakıf, dernek, vs. olabilir."
 
Serginin bir parçası olabilemk için 28 Şubat 2009 tarihine kadar fotoğraf gönderilebiliyor.
 
Fotoğraf Sergisi hakkında ayrıntılı bilgi ve sergiye fotoğraf göndermek için;


Etiketler: kültür sanat
İstihdam