05/04/2018 | Yazar: Yıldız Tar

Ermenistan’da son aylarda gerçekleşen iki nefret saldırısının etkin soruşturulmaması üzerine 30 örgüt savcılığa mektup yazdı.

Ermenistan’da nefrete karşı eylem Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ermenistan’da son aylarda gerçekleşen iki nefret saldırısının etkin soruşturulmaması üzerine 30 örgüt savcılığa mektup yazdı ve sokağa çıktı.

Ermenistan’da son aylarda iki kere nefret saldırısı gerçekleşmesi üzerine Pink Armenia (Pembe Ermenistan) sokağa çıktı.

Bugün (5 Nisan) Yerevan'daki Başsavcılık önünde bir araya gelen homofobi ve transfobi karşıtları nefret saldırılarında etkin soruşturulma yürütülmediğini vurguladı. 30 örgütün imzaladığı metin Başsavcılığa iletildi.

Ne olmuştu?

Yerevan’da yaşayan trans kadın Jacklyn, nefret saldırısına uğradı. Epres.am’in haberine göre 26 Şubat’ta Yerevan’da bir apartman dairesinde ölesiye dövülen trans kadın Jacklyn, Yerevan Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırıldı. Olaydan sonra kadın, kafa travması sebebiyle acilen ameliyata alındı; ayrıca vücudundaki darp izleri sebebiyle ilaç tedavisi de görüyor.

1 Nisan’da ise 35 yaşındaki bir erkek 15 yaşındaki bir çocuğu “gey olduğundan şüphelendim” diyerek bıçakladı. Her iki saldırıda da saldırganlar serbest bırakıldı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam