02/05/2007 | Yazar: Semih Varol

Geçen sene Ankara’nın Eryaman semtinde travesti ve transeksüellere yönelik düzenlenen saldırıların sanıklarından Şammas Taşdemir'in yargılanmasına Sincan 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 26 Nisan’da görülen davada sanık Taşdemir çelişkili yanıtlar verdi.

Eryaman davası ‘çelişkili’ başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Geçen sene Ankara’nın Eryaman semtinde travesti ve transeksüellere yönelik düzenlenen saldırıların sanıklarından Şammas Taşdemir'in yargılanmasına Sincan 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 26 Nisan’da görülen davada sanık Taşdemir çelişkili yanıtlar verdi.

KAOS GL

Semih Varol - 27/04/2007

26 Nisan 2007 tarihinde Sincan Adalet Sarayı’nda görülen Eryaman davasının ilk duruşmasına Pembe Hayat ve Kaos GL dernekleri ve Küresel Eylem Grubu (KEG) katıldı. Baskın Oran'ın da izlediği dava saat 10:30’da başladı.



Davacı Dilek İnce ve Arzu San’ın araçlarını gasp edip ölümle tehdit ettiğini iddia ettikleri sanık Taşdemir, suçlamaları reddetti. Sanık ifadesinde önce "Olay esnasında travestiler yaya olarak yolu kesmişlerdi" derken daha sonra "Travestiler bulundukları aracın içinden tehditler savuruyorlardı" diyerek çelişkili konuştu. Taşdemir’in ‘Yalan söylüyorlar’ savunmasına karşılık Pembe Hayat Derneği Avukatı Senem ‘Kendince bir hikaye uydurdu. Bu hikayenin elle tutulur bir yanı yoktur’ açıklamasında bulundu.

Mahkeme giriş ve çıkışında travestileri ölümle tehdit eden sanığın yargılanması 14 Haziran’a ertelendi.


Etiketler: insan hakları
İstihdam