27/10/2010 | Yazar: KAOS GL

150 Gey ve Lezbiyen Atadı

Eşcinsel Atama Rekoru Obama’da  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
150 Gey ve Lezbiyen Atadı
ABD Başkanı Barack Obama göreve geldiğinden bu yana herkesten çok eşcinselleri memnun etmişe benziyor. ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray’da yaptığı atamalardan 150’si gey ve lezbiyen olduğunu gizlemeyen yetkililerden oluşuyor. Eşcinsellerin takdir ettiği başkanlardan biri olarak bilinen Bili Clinton, görevde bulunduğu sekiz yıl içinde 140 eşcinselin atamasının altına imza atmıştı. Obama, 150 atamayla Amerikan Başkanları arasında bu konuda şimdiden bir rekora imza atmış bulunuyor.

Üst Düzey Atamalar
Yapılan atamalar arasında komisyon üyeleri, politik danışmanlar, üst düzey bürokratlar da bulunuyor. Atamalarla ilgili cesur adımlan ve ordudaki "sorma söyleme" politikasını sona erdirmesi Amerika’daki eşcinsellerin ABD Başkam Obama’ya desteğinin devam etmesini sağlayacağa benziyor. Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi John McCain’e karşı Obama’yı destekle yen eşcinsellerin 2 Kasım’da yapılacak Kongre seçimlerinde de Demokrat Partili adaylara oy vereceği tahmin ediliyor.

Başkan’a Güven Arttı
Kongre seçimlerinde partisine destek vermek için bugünlerde sık sık seçmenlerin karşısına çıkarak Demokrat adaylar için destek isteyen Obama’ya güven arttı. Newsweek anketine göre Amerikalıların Obama’ya olan güveni yüzde 54’e çıktı. Geçtiğimiz eylül ayında yapılan kamuoyu yoklamasında Obama’ya destek yüzde 48 seviyelerindeydi. Ankete katılanların yüzde 48’i seçimde de Demokrat Parti’ye oy vereceklerini söylediler. ABD Başkanı Barack Obama, göreve geldiğinden bu yana en fazla eşcinsel ataması yapan Başkan olarak tarihe geçti.

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret