17/07/2008 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel ‘baba’lar dolapta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İtalya’nın tanınmış mafya savcılarından Antonio Ingroia, Cosa Nostra içerisinde eşcinsel ‘baba’lar bulunduğunu, ancak itibarlarını ve hayatlarını tehlikeye atmamak için cinsel kimliklerini gizlemek zorunda kaldıklarını öne sürdü.

KAOS GL

Ataerkil yapıya sahip olan İtalyan toplumunda günümüzde halen eşcinselliğin büyük bir tabu olarak görüldüğünü hatırlatan Ingroia, mafya örgütlenmesi içerisinde ise böyle bir durumun ölümcül sonuçları olacağını vurguladı.

İnfaz aile içinden geliyor

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki İtalyan mafyasının eşcinsellere karşı daha açık fikirli durduğunu söyleyen savcı, buna karşın bugüne kadar en az iki mafya babasının, kendi adamları tarafından eşcinsel oldukları gerekçesiyle öldürüldüğünü ifade etti.



New Jersey’deki en büyük mafya ailesi olan De Cavalcante’nin lideri John ‘Johnny Boy’ D’Amato, 1992’de erkeklerle ilişkiye girdiği gerekçesiyle kendi aile üyeleri tarafından vurularak öldürülmüştü.

2003 yılında da Anthony Capo adlı bir mafya üyesi, New York mahkemesine , ' The Sopranos' adlı mafya dizisine konu olan ailenin başında bulunan patronun kendi adamları tarafından dünyanın geri kalanı gözünde küçük düşeceği korkusu ile idam edildiğini itiraf etmişti.

Papa’ya çağrı

Palermo’da görevli olan Ingroia, yaptığı açıklamada ayrıca, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedikt’i de mafyayla mücadele konusunda daha ciddi adımlar atmaya çağırdı. Benedikt’in selefi Papa II. John Paul, 1993’te Sicilya’ya düzenlediği bir gezide mafya üyelerine seslenerek, ‘Bir gün siz de Tanrı’nın adaletiyle karşılaşacaksınız’ diye konuşmuştu.

Kaynak: Telegraph, Birgün, Taraf, 17 Temmuz 2008


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam