08/03/2015 | Yazar: Melahat D

Eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar bugün (8 Mart) 12.00’de Kaos GL’de buluşup 8 Mart eylemine geçecek: Ataerki ve heteroseksizme karşı isyana!

Eşcinsel biseksüel trans kadınlar 8 Mart’a, isyana çağırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar bugün (8 Mart) 12.00’de Kaos GL’de buluşup 8 Mart eylemine geçecek: Ataerki ve heteroseksizme karşı isyana!
 
Ankara’da eşcinsel, biseksüel ve trans (EBT) kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eylemi hazırlıkları tamamlandı. Dövizler hazırlandı, pankartlar yapıldı. EBT kadınlar bu yıl tüm kadınları ataerkiye ve heteroseksizme karşı isyana çağırıyor.
 
8 Mart Dünya Kadın Günü eylemlerine katılacak eşcinsel biseksüel trans kadınlar bugün (8 Mart) sabah saat 12.00’de Kaos GL’de buluşuyor. Eylem saat 13.00’de Kurtuluş Parkı itfaiye önünde başlayacak.
 
8 Mart hazırlıkları kapsamında 6 Mart Cuma günü tüm gün Yüksel Caddesi’nde stand açan Kaos GL, Pembe Hayat ve Liseli LGBTİ’den kadınlar Ankara Kadın Platformu’nun 8 Mart mitinginde ve feminist gece yürüyüşünde gökkuşağı bayrakları ve mor flamalarla yer alacak. 8 Mart yürüyüşünün ardından önümüzdeki haftasonu, 14 Mart’ta ise Kaos GL’nin bu yıl 4.sünü düzenlediği Uluslararası Feminist Forum başlayacak.
 
“Mücadeleler arasında ağlar örerek özgürleşmeye!”
 
Eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar 8 Mart çağrısı için Çankaya Belediyesi ile gerçekleştirilen 6 Mart etkinliklerine de katıldı. Pembe Hayat Derneği’nden Buse Kılıçkaya serbest kürsüde konuşma yaptı.
 
Buse Kılıçkaya eşcinsel, biseksüel ve trans kadınların 8 Mart’ta alanlarda olacağını belirterek, Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla gerçekleşecek eyleme ve feminist gece yürüyüşüne katılacaklarını aktardı. Kılıçkaya sözlerine şöyle devam etti:
 
“Toplumsal barışı sağlamak, bir arada yaşamı savunmak ve kurmak için, birlikte mücadele etmemiz gereklidir. Evde, işte, sokakta ve yaşamın her alanında kadınların yaşadıkları baskı, tehdit ve şiddetin karşısında yer almanın heteroseksist davranışların farkına varmamızın ve bunlardan arınmamızın mücadelemizi de güçlendireceğini düşünüyoruz. Birlikte özgürleşeceğimizi savunuyoruz. Mücadeleler arasında ağlar örmek için sizlerle bu süreçte bir arada olmaktan onur duyuyoruz.”
 
Liseli LGBTİ adına söz alan Melissa ise, “Biz liseli eşcinsel, biseksüel, trans kadınlar da bizi tek tipleştirmeye çalışan, heteronormatif ve baskıcı eğitim sistemine karşı 8 Mart’ta alanda olcağız” dedi.
 
“Karanlık çöktüğünde de sokaklardayız!”
 
Kürsü de HDP’den aday adayı Pelin Kalkan da söz alarak seçimlerde feminist kadın adaylara destek verilmesi gerekliliğini paylaştı:
 
“Kadınların güvenliği, toplumsal cinsiyet eşitliğinden geçiyor. Bizi sokaklar değil erkekler ve erkek dayanışması gösteren tüm devlet kurumları öldürüyor. Biz kadınlar gece ya da gündüz, kendimizi güvende hissederek sokaklarda olmak istiyoruz. Hiçbir kadın ne gece sokakta olduğu, ne sarhoş gezdiği, ne kahkahalar attığı, ne giydiklerinden dolayı ne de başka herhangi bir sebeple öldürülemez, hiçbir kadına taciz/tecavüz edilemez! İşte bu nedenle tüm çeşitliliğimizle, karanlık çöktüğünde de sokaklardayız, 8 Mart gecesinde de saat 20.30’da Sakarya’dayız!”
 
Ardından Engelli Kadın Derneği adına söz alan Esra Güleç ise engellilerin cinsiyeti yokmuş gibi davranılmasının engelli kadınların sorunlarını derinleştirdiğini belirtti. Heteroseksüel, Türk, Müslüman, Sünni, erkek ve engelsiz insanlar dışında kalan kesimin ayrımcılığa maruz kaldığını hatırlatan Güleç, bu ayrımcılıklara karşı mücadele etmenin önemini vurguladı. 8 Mart’ta alanlarda olacaklarını söyledi.

Etiketler: kadın
İstihdam