02/11/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Çalışanını eşcinsel olduğu için istifaya zorlayan uluslararası bir şirkete açılan dava 9 Kasım’da devam edecek.

Eşcinsel çalışana mobbing davası 9 Kasım’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çalışanına eşcinsel olduğu için baskı uygulayan ve istifaya zorlayan uluslararası bir şirkete açılan dava 9 Kasım’da devam edecek.

Uluslararası Çeşitlilik Politikaları’nda cinsel yönelim ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini duyuran GAP’ın Türkiye şubesinin eşcinsel çalışanını istifaya zorlamakla suçlandığı davanın beşinci duruşması 9 Kasım saat 11’de 9. İş Mahkemesi’nde görülecek.

Davanın 13 Haziran’da görülen son duruşmasında mobbinge uğrayan eşcinsel çalışan M.G.’nin avukatı Eren Keskin manevi tazminat taleplerini yineledi. Tanıklarının ve mobbingi ispatlayan adli tıp raporunun bulunduğunu hatırlattı.

Davalı şirketin avukatı ise tanık ve delil toplanması için zaman istedi. Keskin, adli tıp raporlarının mobbing üzerine alınan ilk rapor olduğunu vurguladı.

19 Ocak tarihinde çıkan adli tıp raporu, M.G.’nin yaşadığı ruhsal zorlukların, iş yerinde yaşadığı ayrımcılık ve sonuçlarla bağlantılı olduğunu belirtiyor.

“Hak ihlali giderilsin”

Davayı takip eden İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yerel Yönetimler Sorumlusu Ejder Narsap, KaosGL.org’a yaptığı açıklamayla herkesi davaya sahip çıkmaya çağırdı. Cinsel yönelim ayrımcılığı yapmayacağını söyleyen uluslararası bir şirketin Türkiye şubesinin ayrımcılık yaptığını hatırlatan Narsap, hak ihlalini giderecek bir sonuç çıkmasını beklediklerini söyledi, “Bu dava aynı zamanda işyerinde tacize ve mobbinge maruz kalan kadın ve LGBTİ’lerin davasıdır” dedi.  


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam