20/01/2011 | Yazar: KAOS GL

Martyn Hall ile sivil partneri Steven Preddy'e 2008'in Eylül ayında Cornwall'da önceden rezervasyon yaptırdıkları pansiyonda, çift kişilik oda verilmemişti.

Eşcinsel Çifte Oda Vermemek Hukuka Aykırı  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Martyn Hall ile sivil partneri Steven Preddy'e 2008'in Eylül ayında Cornwall'da önceden rezervasyon yaptırdıkları pansiyonda, çift kişilik oda verilmemişti.

Açılan davada, Chymorvah adlı pansiyonun sahipleri Peter ve Hazelmary Bull, "Hristiyan olarak evli olmayan çiftlere oda verilmemesi gerektiğine inandıklarını" söylemişlerdi.        
Bristol Mahkemesinde bugün görüşülen davada, pansiyon sahiplerinin "hukuka aykırı" davrandığına hükmedilerek Bull çifti, kişi başına bin 800 sterlinlik para cezasına çarptırıldı.        
 
Mahkeme kararından duydukları memnuniyeti dile getiren Martyn Hall ve Steven Preddy şunları söyledi:        
 
"Pansiyonda kalmak için rezervasyon yaptırdığımızda, İngiltere'deki bir çok çift gibi sakin bir hafta sonu geçirmeyi planlamıştık. Yargıcın verdiği karardan çok mutluyuz. Bu karar bir kez daha bu ülkede sivil partnerliğin, kadın ile erkek arasında yapılan evlilik gibi yasal bir statüsünün olduğunu kanıtlamıştır."        
 
Pansiyonun sahibi Hazelmary Bull ise mahkeme sonucundan duydukları hayal kırıklığını ifade ederek, "Pansiyonumuzdaki çift kişilik oda politikası, evlilikle ilgili inanışlarımızla ilgilidir, yoksa kimseye düşman değiliz" dedi.


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam