24/10/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Araştırma homofobik nefretin çocuklara zarar verdiğini ortaya koydu.

Eşcinsel çiftlerin çocukları da ayrımcılığa uğruyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avustralya’da bir araştırma hemcins partnerlerin çocuklarının ebeveynlerinin cinsel yöneliminden olumsuz etkilenmediğini ancak homofobik nefretin çocuklara zarar verdiğini ortaya koydu.

Evlilik eşitliğine ilişkin “danışma amaçlı anket”in devam ettiği Avustralya’da yayınlanan kapsamlı bir çalışma; hemcins partnerlerin çocuklarının heteroseksüel çiftlerin çocukları ile sosyal, duygusal ve psikolojik olarak farklı olmadığı, eğitim hayatlarında akranlarıyla benzer başarılar gösterdiğini ortaya koydu.

Hakemli akademik dergi Medical Journal of Australia’da yayınlanan çalışma, ülkedeki eşitlik karşıtlarının öne sürdüğü gibi hemcins partnerlerle yaşayan çocukların gelişiminde bir sorun olmadığını söylüyor. Ancak araştırmaya göre hemcins partnerlerin çocukları medya ve akranlarından gelen ayrımcılık ve zorbalıkla baş etmek zorunda kalıyor.

Araştırmayı gerçekleştirenler bu sonuçların Avustralya’da evlilik eşitliği karşıtlarının dezenformasyonunu bitirmesini umut ettiklerini söyledi.

“Çocuklar eşcinsel ilişkilerin kabul edilmesinden zarar görüyor” diyen eşitlik karşıtlarının bu argümanlarına karşılık araştırma çocuklara esas zarar verenin ailelerine dönük nefret ve ayrımcılık kampanyaları olduğunu açığa çıkardı.

Avustralya’daki evlilik eşitliği tartışmaları hakkında detaylı bilgi için tıklayın: Avustralya’da bir tuhaf evlilik eşitliği oylaması


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam