18/03/2009 | Yazar: Anıl Üver

Danimarka: Eşcinseller ‘yabancı’ çocukları da evlat edinebilecekler

Danimarka: Eşcinseller ‘yabancı’ çocukları da evlat edinebilecekler

Danimarka’da bağımsız milletvekili Simon Emil Ammitzboell’in sunduğu, eşcinsellerin evlat edinmelerine izin veren yasa tasarısı 62 kabul, 53 red oyu ile 17.Mart Salı günü parlamentoda onaylandı. Hükümetteki sağ Liberal Parti ile koalisyon ortağı sağ liberal Danimarka Halk Partisi, sunulan bu tasarıya resmî olarak destek vermemişlerdi.

Danimarka, 1989 yılında kayıtlı birliktelik adı altında eşcinsel çiftlerin evlenmelerine izin veren ilk ülke oldu. 1999 yılından beri de eşcinseller partnerlerinin çocuklarını evlat edinebiliyorlar. Yeni kabul edilen yasa ile çiftler sadece partnerlerinin değil, aynı zamanda Danimarkalı olan veya olmayan çocukları da evlat edinebilecekler.
 
İsrail: Tel Aviv mahkemesi gey bir çiftin evlat edinebileceğine karar verdi

Bugün otuz yaşında olan Yossi, 14 yıldır, 1994 yılında Kanada’da evlenen iki babası Uzi E. ve Amit K. ile birlikte yaşıyor.

Uzi E. Tel Aviv Üniversitesi’nde kimya profesörü. Yossi, anne babası öğretim görevlisi olan öğrencilerin yararlanabildiği harç indirimine başvurdu, fakat başvurusu reddedildi. Bunun üzerine Yossi’nin iki babası evlat edinme sürecini başlattılar.

Uzi E. ve Amit K. Tel Aviv’de evlat edinme davasını başarılı bir şekilde sonlandıran ilk eşcinsel ebeveyn oldular. Ve daha da önemlisi, çift, ‘aile’ olarak tanındı.
 
Resim: Uzi, Amit, ve oğulları Yossi

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam