02/05/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Eşcinsel olarak açılan NBA pivotu Jason Collins’e NBA’den Beyaz Saray’a, sosyal medyadan taraftarlara büyük bir destek var.

Eşcinsel Olduğunu Açıklayan NBA Oyuncusuna Destek Sürüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
NBA oyuncusu Jason Collins’in eşcinsel olarak açılmasının ardından gelen destekler sürüyor. NBA pivotuna NBA’den Beyaz Saray’a, sosyal medyadan taraftarlara büyük bir destek var.  
 
Sport Illustrated dergisine verdiği röportajda Collins, “ABD’nin önemli spor liglerinde mücadele eden oyuncular arasında eşcinsel olarak açılan ilk kişi olmayı planlamadığını ancak tartışmayı başlatmaktan da mutluluk duyduğunu” belirtti. Hâlihazırda Washington Wizards takımında forma giyen oyuncu ABD’de önde gelen dört spor dalı olan basketbol, Amerikan futbolu, beyzbol ve hokeyde hâlâ oyuncuyken açık olan tek erkek eşcinsel.
 
NBA Oyuncusuna Obama’dan da Destek Geldi
ABD Başkanı Obama da 34 yaşındaki oyuncuyu telefonla arayarak cesaretinden ötürü kutladı. Obama ayrıca bir basın açıklaması sırasında “genç LGBT’ler için korkusuz bir rol modeli olmasının şahane bir şey olduğunu” söyledi.
 
Collins’e Twitter’da da başta kendisi gibi NBA’de oynayan ikiz kardeşi Jarron ve eski ABD Başkanı Bill Clinton olmak üzere yönetmen Spike Lee, aktris Gabrielle Union, kadınlar tenisinin önemli isimlerinden Martina Navratilova, NBA oyuncularından ise Kobe Bryant, Kevin Durant, Baron Davis, Steve Nash ve Kenneth Faried gibi isimlerden destek mesajları geldi.
 
98 Numaralı Formanın Anlamı
Collins’in giydiği 98 numaralı formanın satışları da oyuncunun eşcinsel olduğunu açıklamasının ardından fırladı. Collins, bu sayıyı şans eseri seçmedi. Oyuncu, 1998 yılında bir nefret cinayeti sonucunda hayatını kaybeden eşcinsel üniversite öğrencisi Matthew Shepard’ın anısına geçen sezon 98 numaralı formayı seçti.    

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam