16/10/2009 | Yazar: Erkan Altay

Daha önce Alevilere yönelik hakaretin gerçekleştiği ve Star TV' nin özür dilemesi ile tartışmaların durulduğu Zuhal Topal'la İzdivaç programında bu sefer de eşcinsel eski koca hadisesi yaşandı.

Daha önce Alevilere yönelik hakaretin gerçekleştiği ve Star TV' nin özür dilemesi ile tartışmaların durulduğu Zuhal Topal'la İzdivaç programında bu sefer de eşcinsel eski koca hadisesi yaşandı.
17 yıllık eşinden boşanmak zorunda kalan iki çocuklu kadının özel olarak sunucu Topal ile paylaştığı 'eski eşinin eşcinsel olduğu için ayrılmak zorunda kaldığı' bilgisi Topal'ın dakikalar boyunca yaptığı konuşmalar ve imalar ile seyircilerle paylaşılmış oldu ve ayıplandı. Diğer eş arayan kadınlardan birinin de aynı olayı yaşadığını paylaşması ile birlikte eşcinsel denmeden, eşcinseller hedef tahtasına konuldu. Eşcinsel bir erkeğin neden evlenmek zorunda kaldığı sorusunun yanıtının aranmadığı programda, eşcinsel olmak suçmuş gibi lanse edildi ve eş arayan kadının isteği dışında, eski eşinin eşcinselliği masaya yatırıldı.
 
Star TV'de 15 Ekim perşembe günü yayınlanan Zuhal Topal'la İzdivaç programı bu sefer de homofobi ile karşımızda.
Eşinden ayrılmış iki çocuklu bir kadın, eski eşinin eşcinsel olduğu için ayrıldıklarını ve yuvasının dağıldığını özel olarak söylediği ve bunun karşısında şok yaşayan Zuhal Topal, ‘gerçek bir erkek, adam gibi adam arıyoruz’ vurgusu yaparak, adeta ‘eşcinsel olmayan erkek aranıyor!’ mesajı verdi.
 
'Mikrofonları Kapatalım, Şok oldum!'
 
Paravanın arkasında, Topal'ın isteğiyle mikrofonların kapatılarak ,özel olarak paylaşılan bu bilgi programa geldikten sonra Topal'ın 'şoktayım' sözü ile deşilmeye başlandı.. 'Çok ağır Bir şey yaşamışsın. Ben sağdan soldan duyardım gazetelerden falan ama ilk defa canlı örneği ile karşı karşıyayım. Senin nasıl bir erkek güvenin kazanacak. Nasıl güvenebilirsin artık şu saatten sonra?' diyerek eşcinsel kimlikli eşlere dair göndermeler yapan Topal, homofobisini göstermekten çekinmedi.
 
Eski eşinin eşcinsel oluğu göndermesi yapılan Fatma adlı kadının, 'Ne olur konuyu açmayın daha fazla, ne olur kapatın' uyarısına rağmen eşcinselliğin tartışılmaya eşcinsel kelimesininin hiç kullanılmadan devam edildiği programda erkeklik yüceltildi ve sürekli vurgu yapılarak gerçek bir beyefendi, adam gibi bir adam, adam arıyoruz göndermeleri yapılarak eşcinsellerin erkek olamayacağı imajı verildi.
 
'Erkek Diye Evleniyoruz, Erkek formatı...'
 
Diğer eş adayı bekleyenlerden Ülkü adındaki kadın da konuşmaya dahil olarak,'Siz erkek olmuşsunuz bir şekilde de... Karşı taraf da bir şey olmuş... Söyleyemeyeceğim' diyerek cinsiyetçi sunucu Topal'ın cinsiyetçi ifadelerine destek verdi. Daha sonra yine konuşmaya dahil olan ülkü adlı kadın, Zuhal Topal'ın kaşlarını kaldırarak ‘sen de aynı şeyi yaşadığını şöylemiştin?’ cümlesi üzerine,'Yaşadım ve atlattım ben de bu olayı. Öyle bir insanla yaşanmaz. Hakikaten hazmedilecek bir şey değil. Onlar farklı bir dünyada... Bilmiyorum saygı duymak gerekir mi... Yalnızca başka insanların hayatlarını yıkmaya karıştırmaya ya da... Yanlış bir şey söylemek istemiyorum. Böyle hani baba olabilecek… Erkek diye evleniyoruz ya. Erkek formatı, bana çok şey geliyor. Yani herkes serbest yaşasın ama bize dokunmasalar keşke. Çünkü orada güvenip yola çıkıyorsun.' diyerek homofobik söylemlerine devam etti.
 
Topal daha sonra yeniden arama kriterlerine döndü ve şunları söyledi:
 
‘Tabi ki güvenilir bir (vurgu ile) erkek arıyoruz. Çocuklarına da babalık yapacak, bundan sonra güvenebileceğin, ayakları üstünde duran, gerçek bir erkek (vurgu), adam gibi bir adam...(vurgu) Allah sana senin gibi düşünen hisseden bir insan nasip etsin. Biz de burada sana gerçek bir beyefendi, sana layık birini bulacağız inşallah. Eşin bile hayırlısı değil mi?’
Eşcinseller Kızgın
 
Programı izleyen eşcinsellerden Murat Çimen(27),'Bu nasıl bir rezalettir anlamış değilim. Bu program daha önce de Alevi skandalı ile karşımızdaydı. Şimdi de Topal Hanım eşcinsellere karşı nefretini kustu. Adam evlenmiş de niye evlenmiş? Eşcinsellik suç mudur? O adam niye evlenmek zorunda kaldı Zuhal Hanım biraz da bunları ortaya koysaydınız? Toplum baskısından eşcinseller sokakta yürüyemiyor, evlenmeyip ne yapsınlar? Adam gibi adam arıyormuşsunuz... Türkiye'de yaşayan milyonlarca eşcinselin adamlığına laf atmak size mi düştü? Televizyona çıkarken, cinsiyet ile cinsel yönelimin farklı şeyler olduğunu, eşcinsellerin erkeklikleri ile bir problemi olmadığını ve bir erkeğin erkek olduğu için de başka bir erkeği sevebileceğini öğrenin. Sonra televizyona çıkın! Star TV derhal özür dilemelidir ve bu programa son vermelidir.' diyerek tepkisini dile getirdi.
 
 


Etiketler: medya
İstihdam