23/08/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ+ gündemi için bugün iki haber seçtik.

Eşcinsel yazarlar ve Uber Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ+ gündemi için bugün iki haber seçtik.

Gazetelerde LGBTİ+ gündeminde bugün, Sözcü, Akşam, Cumhuriyet, Karar ve Evrensel gazetelerinden haberler yer alıyor.

Seçtiğimiz ilk haber Sözcü gazetesinden Soner Yalçın’ın köşe yazısı ve diğer haber gazetelerden Uber’e dair bir gelişme.

Dilimizde tüy bitti, tercih değil!

Sözcü gazetesinden Soner Yalçın “keyifli bayram yazıları”nda eşcinsel yazarları konu ediniyor. “Çok eşcinsel yazar var” diyerek isimleri sıralıyor. Şair Louis Aragon için de şöyle diyor: “’Mutlu aşk yoktur’ diyen Louis Aragon evlilik dışı dünyaya geldi. Gerçek annesine ‘teyze’ dedi. Büyük aşkı Elsa Triolet 1970'de vefat edince bambaşka biri oldu: Saçlarını uzattı, frapan giyinmeye başladı, gece kulüplerinden çıkmadı ve en sonunda eşcinselliği tercih etti...” Yalçın eşcinsel yönelimi bir “tercih” olarak ifade ediyor.

Uber ve cinsel yönelim

Evrensel, Sözcü, Cumhuriyet ve Karar gazeteleri mobil ulaşım uygulaması Uber ile ilgili bir haber yayınladı. Haberde Uber’in ABD’de kendisine açılan birden fazla cinsel taciz davasında uzlaşma yoluna gittiğini duyuruyor. Şirket cinsel tacize davası açan 56 mevcut ve eski çalışana ve cinsel yönelimleri ve ırkları nedeniyle ayrımcılığa uğradığını söyleyerek toplu dava açan 485 kişiye tazminat ödeyecek.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam