18/11/2008 | Yazar: Kaos GL

Eşcinseller evlilik hakkı için yollarda... Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

San Francisco’daki eşcinsel evliliklerin yasallaşması için yapılan gösteride ‘Aşk dünyayı daha iyi bir yer yapar’, ‘Evlenme yasağına hayır deyin’ pankartları açıldı. Eşcinsel evliliklerin yasallaşması için yapılan protesto gösterileri binlerce ABD’liyi sokaklara döktü. İnternet üzerinden örgütlenen eşcinseller Kanada, Avustralya ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde de gösteriler düzenledi.

Kaliforniyalı eşcinseller, nisanda onaylanan evlilik haklarını, 4 Kasım’daki oylamayla kaybetmişti. Aktivistler, eşcinsel evlilikleri yasaklayan ‘Proposition 8’ adlı maddeyi eleştirdi, yasaya karşı çıktıklarını belirten pankartlar açtı. Amerika’da, Los Angeles’tan New York’a kadar birçok eyalette eşcinseller, sloganlar atarak eşcinsel politikalarını eleştirdi.

Chicago, Denver, Portland, San Francisco, Seattle ve Boston’da da devam eden eylemlerde eşcinsel karşıtı gruplar, ‘Eşcinsellik günahtır’, ‘Tanrı, yolunuzu sevmiyor’ pankartları açtı. San Diego’daki eyleme 11 bin kişi katıldı. Eşcinsel karşıtı gruplarla aktivistler arasında zaman zaman yaşanan gerginliklerde bir kişi tutuklandı.

‘Birimiz hepimiz için!’

Sıkı bir eşcinsel karşıtı tarikat olan Mormon’ların yaşadığı Utah’daysa iki bin kişi gökkuşağı renkli bayraklarıyla eylem düzenledi. Salt Lake City’de konuşan eski asker Jeff Key, eşcinsel olduğu için ordudan atıldığını söyledi.

Philadelphia’daki gösterilere katılan aktivist Karen Amico, ‘Diğer yurttaşların evlenme hakkı varsa bizim de olmalı, aynı düzenleme yapılmalı, mücadeleye devam edeceğiz’ dedi. Boston’daki eylemde bir öğretmen ‘Biz komşunuzuz, çocuklarınızın öğretmeniyiz, yüz yüze bakan insanlarız, bizi yok sayamazsınız’ dedi, ‘Birimiz hepimiz için’ gibi sloganlar da atıldı. (afp)

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam