25/09/2010 | Yazar: Kaos GL

Sanat Güneşi Zeki Müren, ölümünün 14.

Eşcinseller Hariç Herkes Paşa’yı Anıyor!  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sanat Güneşi Zeki Müren, ölümünün 14. yılında, Bursa'daki kabri başında anıldı.
 
Osmangazi Belediyesi ile Zeki Müren'in mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı tarafından sanatçının Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi. Törene, Selami Şahin ve Nalan Altınörs ile Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden bir grup öğrenci ve hayranları katıldı. Kabir başında Selami Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeki Müren'i anlatmak için kelimelerin yetersiz kaldığını vurgulayarak, "Zeki Müren ile 1971 yılında tanıştık, 35'in üzerinde bestemi okudu. En azından 10 albümünü yönetme şansı aldım. Bu benim için büyük bir onur. Sanat güneşi sözünü hak etmiştir. Aynısı gelmez, çok farklı bir insandı" diye konuştu. Nalan Altınörs de "Belki bedenen aramızda değil ama şarkıları, güzel Türkçesi ve sanatçı kişiliğiyle her zaman yüreğimizde yaşayacak" dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise etkinlikler çerçevesinde Emir Sultan Camisi'nde mevlit okutulacağını belirterek, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosundaki konsere, tüm Zeki Müren hayranlarını davet etti.
 
Öte yandan Müren ayrıca Bodrum’daki müzeye dönüştürülen evinde anıldı. Ünlü sanatçı için düzenlenen törende Mevlid-i Şerif okunup ruhuna dualar edildi. Anma etkinliğine Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Dün (24 Eylül) öğlen saatlerinde düzenlenen anma etkinliğinde, Bodrum İlçe Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri Kur’an ı Kerim ve Mevlit okuyup dualar ettiler. Bodrum Zeki Müren Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Sanat Güneşi Zeki Müren’i kaybetmenin acısı tekrar tazelendi.

Çevre halkının ve hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Zeki Müren’a ait fotoğraf sergisi de yoğun ilgi gördü. Etkinlik sonunda Kaymakam Feridun Cemal Özdemir’in de aralarında bulunduğu grup, Zeki Müren’in müzeye dönüştürülen evinin bahçesindeki heykelin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sanat Güneşi Zeki Müren’i anma etkinlikleri çeşitli etkinliklerle devam edecek.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam