28/12/2011 | Yazar: Erkan Altay

Kaos GL’ye açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Bakan Şahin’e sert tepki gösterdi: "Bir eşcinsel öldürülse bunun sorumlusu İçişleri Bakanı değil midir?"

Eşcinsellere Hakaret Eden İçişleri Bakanına CHP’den Tepki Geldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinselliği, “namussuzluk”, “ahlaksızlık” ve “gayriinsanî durum” olarak sayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e tepkiler büyüyor.
 
Kaos GL’ye açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Bakan Şahin’e sert tepki gösterdi.
 
“Bir eşcinsel öldürülse bunun sorumlusu İçişleri Bakanı değil midir?’’ diye soran Nazlıaka, Bakanın sözlerini, “İnsanları benden değil diye siyaset yapanların zihniyetinin kelimelere dökülmesi” olarak tanımladı.
 
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Afyon’da önceki günlerde düzenlenen “Terörle Mücadele Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı”na katılarak eşcinseller dahil toplumsal gruplara hakaret eden Bakan Naim Şahin’in sözlerine LGBT örgütlerin ardından Milletvekili Nazlıaka'dan da tepki geldi.
 
“Ne bu düşmanlık?’’
 
Konu ile ilgili Kaos GL’nin sorularını yanıtlayan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka şöyle konuştu:
 
“İnsanları ayrıştırarak, ötekileştirerek, benden değil diyerek siyaset yapan zihniyetin sözcüklere dökülmesidir İçişleri Bakanı’nın cümleleri. Resimden, şiirden, insandan korkanlar, korktukları şeyi baskı altında tutmak, yok etmek ister. Türkiye’nin de içinden geçtiği süreç maalesef böyle. İçişleri Bakanı sürekli kendi zihninde ötekileştirdiklerini toplumda hedef olarak göstermektedir. Bir Zerdüşt ya da domuz eti yiyen biri ya da bir eşcinsel öldürülse bunun sorumlusu İçişleri Bakanı değil midir? Ülkeyi yönetenleri izana ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyorum. Düşmanlıklar yaratarak ülkeyi daha nereye kadar yönetecekler? Yetmedi mi bunca düşmanlık!’’
 
Milletvekili Nazlıaka duyarlılığını yine gösterdi
 
Mecliste aktif olarak çalışan ve toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına eğilen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, daha önce de LGBT örgütlerin toplantılarına, panellerine katılmış, sorunları çözmek için çalışacağına dikkat çekmişti. Çeşitli soru önergeleri ile LGBT haklarına Meclis’te dikkat çekmişti.
 
Bakan Şahin Ne Demişti?
 
Tartışmaya neden olan  İçişleri bakanı İdris Naim Şahin şöyle demişti:
 
“O kadar hınç var ki devlete karşı, kendi paçavra ara sözleşmelerinde, devlet olmayan bir organizasyon. Yani Türk devletine düşmanlar, bunu anladık da kendilerinin kurmak istedikleri organizasyonda bile devleti kullanmayacak kadar devlet düşmanlığı var. Ne o zaman peki, devlet nedir, ne yapar? Devlet düzendir, devlet hukuktur, devlet hiyerarşidir, devlet mülkiyettir, devlet namustur, devlet özgürlüktür, eğitimdir, sağlıktır, devlet hayatın ta kendisidir. O halde devlet olmayan organizasyon, kim güçlü ise o anda, onun devleti. Gücü yeten yetene, kim egemense onun devleti. Birbirini yiyen insanların topluluğu. İnsan insanın kurdudur. Kim kimi yiyebilirse, kimin ağzı, dişleri kuvvetliyse, devlet o. Ve bunun peşine takılan sempatizanlar. Bir gün o gerçeği yaşasalar, bir gün değil bir saat, 10 dakika yaşasalar biliyorum ne yapacaklar ama kurtuluşu yok, şakası yok çünkü gidenlerden kurtulanların ifadeleri her şeyi ortaya koyuyor. Ben söylüyordum, şimdi itirafçılar söylüyor. Domuz etinden Zerdüştlüğe kadar, bilmem hangi ulustan, kardeşlikten, çok özür dilerim eşcinselliğe kadar, her türlü namussuzluğun, ahlaksızlığın, gayriinsani durumun olduğu bir ortam. Girişi var, çıkışı yok. Girişi korku, çıkışı ölüm. Böyle bir yapı.” 

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret